INGREDIËNTEN
2 - 3 porties:
- 1 Hokkaido Pompoen ( ca. 800 g )
- 200 g kleingesneden Boerenkool ( kant en klaar gekocht )
- 10 ml Olijfolie
- 1 Rode Ui ( 80 g )
- 2 Tenen Knoflook ( 10 g )
- Zout & Peper naar Smaak
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 200 graden. Was de pompoen goed af, snij het in twee helften en verwijder de pitten. Leg die 2 pompoen helften op een bakpapier bekleed bakplaat. Laat de pompoen gedurende 30 minuten in de bakoven. Als die klaar is, haal de pompoen eruit en laat afkoelen.
Maar in de tussentijd kan jij alvast de boerenkool voorbereiden. Ik heb kant en klaar voorgesneden boerenkool genomen, omdat ik helaas nog geen ander verse boerenkool had kunnen kopen :-( Snij de ui en knoflook klein. Verhit in een pan de ui tot deze mooi glazig wordt.
Voeg de knoflook en de boerenkool erbij en laat even mee fruiten.
In de tussentijd kan jij alvast de pompoen pureren. Ik heb het met mijn handen gekneed, en als er iets grotere stukken erbij zitten, is het ook niet erg.
Voeg nu de pompoen toe aan de boerenkool, geef smaak met zout en peper en roer alles goed door elkaar.
Laat de stamppot nog op een laag vuurtje kort koeken en dan is die ook al klaar, om heerlijk van te smullen ;-)
Voedingswaarde voor de hele stamppot : 577 C, 111.6 g KH, 17.1 g E, 12 g Vet en 22.2 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie van 3 : 192 C, 37.2 g KH, 5.7 g E, 4 g Vet en 7.4 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *