INGREDIËNTEN
7 stuk :
- 2 Wortelen geschild ( 260 g )
- 1 Pastinaak zonder Schil ( 150 g )
- 1 Rode Ui zonder Schil ( 65 g )
- 2 Tenen Knoflook ( 8 g )
- 5 g verse Bieslook
- 5 g verse Platte Peterselie
- 10 g Lijnzaad gebroken
- 5 g Kerrie Poeder
- 1 g Gember Poeder
- 1 g gedroogde Koriander Poeder
- 2 g Komijnzaad Poeder
- 1 g gedroogd Venkelzaad
- 300 ml Water
- 120 g Kikkererwtenmeel
- Zout & Peper naar Smaak
BEREIDING
Schil de wortelen en de pastinaak en rasp deze heel fijn. Snij de ui in heel kleine blokjes. Pers de knoflook en hak de verse kruiden heel fijn.
Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng alles goed door elkaar, tot een plakkerig mengsel. Doe de mengsel voor 15 minuten, daarmee de mengsel kan opstijven. Verwarm de bakoven op 200 graden. Haal de kom uit de koelkast en vorm uit het mengsel 6 - 7 grote burgers. Leg de burgers op een met bakpapier bekleed bakblik en bak deze gedurende 40 minuten. ( 2 x 20 minuten van beide kanten ) Dien de Röstis op met broodjes of met salade. Bij deze Röstis past de
peren-vijg chutney heel goed erbij.
Voedingswaarde voor 7 burgers: 738 C, 121.4 g KH, 34.6 g E, 7.3 g Vet en 20.9 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 burger: 105 C, 17.3 g KH, 4.9 g E, 1 g Vet en 3 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *