MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Rijstcrème de la crème

Ontbijt
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

1 portie:
  • 100 g gekookt Rijst ( zonder Zout ) Of 35 g Basmati Rijst
  • 1 Granny Appel ( 150 g ) zonder Klokhuis ( =135 g )
  • 2 g Kaneel
  • 250 g Sojamelk
  • ( naar Smaak 1 Medjool Dadel of ander Zoetmiddel )

BEREIDING

Als jij geen voorgekookt rijst hebt, dan kook deze. Hiervoor zijn dan 35 - 40 g rijst korrels voldoende. Bereid de rijst naar aanwijzingen op de verpakking. Was de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel in kleine blokjes. Doe nu alle ingrediënten in een blender en mix alles goed door elkaar. img-3951-e1507552655864.jpgimg-3952-e1507552638800.jpgimg-3953-e1507552621157.jpgimg-3954-e1507552742324.jpgimg-3955-e1507552707627.jpgimg-3956-e1507552687350.jpg Doe nu de egale mengsel in een kom en geniet ;-) Maar je kan deze heerlijke creme ook opwarmen. Doe de mengsel in een pan, voeg nog  1 - 2 EL sojamelk erbij, roer goed door en laat langzaam pruttelen. Als jij wilt, dan kan jij nog met noten , kaneel, of extra rozijnen garneren. Heeeeeeeerlijk voor koude herfst of winter dagen. Lekker :-) en heel voedzaam ;-) Voedingswaarde ( zonder zoetmiddel en garnering ) : 285 C, 49.3 g KH, 11.1 g E, 5 g Vet en 5.1 g Vezel   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten