MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Kwarktaart met Blauwe Bessen en Maanzaad

Desserts Gebak Zoet & Hartig
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

Ingrediënten

16 - 25 stuks:
  • 230 rijpe Bananen
  • 180 g Erythritol ( proef en doe meer zo nodig of ander Zoetmiddel )
  • ( voor mij is dat zoet genoeg ;- D )
  • 225 ml Kokosmelk van Alpro
  • 200 g  glutenvrij Meel van Schär of ander Meel
  • 18 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakmiddel
  • 7 g Psyllium Vezel ( ook Flozaad :-) genoemd )
  • 400 g Soja Kwark zonder Suiker van Provamel
  • 100 g Erythritol
  • ( proef en doe meer erin zo nodig of ander Zoetmiddel )
  • 125 ml Water
  • 8 g Agar Agar
  • scheutje Citroensap ca. 15 ml
  • 200 g verse Blauwe Bessen
  • 30 g Maanzaad

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 165 graden ( hetelucht oven ). Schil de bananen en snij deze in kleine stukken. Pureer deze in een blender of in een keukenapparaat met de Erythritol en de kokosmelk tot een geheel. Vermeng in een kom de meel de bakpoeder en de psyllium vezel door elkaar. Voeg deze nu bij de banaan mengsel en laat alles tot een beslag mixen. fullsizeoutput-33b7.jpegfullsizeoutput-33b9.jpeg Giet de beslag in een vierkante silicone bakvorm of een ander ingevet bakvorm. Bak de cake nu gedurende 40 - 45 minuten en laat ernaar heel goed afkoelen. ( Maak de prik test, of de cake gaar is. ) fullsizeoutput-33b6.jpegfullsizeoutput-33ba.jpeg Nu kan jij de kwark laagje voorbereiden. Los de agar agar en de erythritol in de water in een pan. Laat heet geheel even kort opkoken. fullsizeoutput-33c0.jpegfullsizeoutput-33bf.jpeg Zet de vuurtje nu op een laag pitje en voeg de kwark erbij. Roer alles goed door elkaar. Voeg nu de bessen erbij, roer nog een keer goed door en als laatst kunnen nu de maanzaadjes erbij. Zet het vuurtje uit en roer alles goed door elkaar en laat even heel kort afkoelen. fullsizeoutput-33be.jpegfullsizeoutput-33bd.jpegfullsizeoutput-33bc.jpeg Giet nu de kwark mengsel over de cake bodem in de vorm en laat heel goed afkoelen, als nodig, zet de cake in de koelkast. Nu is de cake klaar. Jij kan deze naar believen in 16 stukken of in 25 stukken snijden, of minder. Als jij een ronde vorm hebt genomen, kan jij deze ook in meerdere stukken snijden. fullsizeoutput-33c2.jpegfullsizeoutput-33c1.jpeg Ik heb er van 25 stukken gesneden. Dus bereken dan zelf de voedingswaarde, als er minder stukken hebt ;-) :-) Maar ook als jij ander en meer zoetmiddel neemt !!! P. S. : Deze cake is suuuuuuper licht zoet en kan zelf als ontbijtcake of als tussendoortje genuttigd worden ;-) ;-) ;-) EET SMAKKELIJK !!! Voedingswaarde voor de hele cake : 1543 C, 541 g KH, 38.6 g E, 31.9 g Vet en 27 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie van 25 :  62 C, 21.6 g KH, 1.5 g E, 1.3 g Vet en 1.1 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten