Ingrediënten
2 porties:
- 38 g Plantaardig Proteïn Poeder ( ik naam die van Bulkpowders met Appel Strudel smaak
- 85 g Rijstvlokken
- 10 g Chiazaad
- 10 g Kokosrasp
- 10 ml gesmolten Kokosolie
- 250 ml Kokosmelk van Alpro of ander Merk
- 10 g gedroogde Moerbijen
- 10 g gedroogde Gojibessen
- 1 g Speculaaskruiden
- als nodig nog extra Zoetmiddel ( mijn protein poeder is al zoet genoeg, en de moerbijen en de gojibessen geven voor mijn smaak genoeg zoete smaak, daarom neem ik geen extra zoetmiddel erbij )
een bakvorm van 14 x 20 cm
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 graden ( hetelucht oven ). Vermeng alle ingrediënten goed met elkaar en roer alles zolang door, tot dat er geen klontjes meer zijn. Een vorkje is voldoende, er hoef geen mixer erbij.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet de beslag in de bakvorm. Zet de bakvorm in de voorgewarmde bakoven. Laat de cake gedurende 40 minuten bakken.
Als de baktijd van 40 minuten over zijn, zet de oven uit en laat de cake nog even in de hete oven 15 minuten rusten. Haal de cake uit de oven en laat heel goed afkoelen. Snij de cake of meten in twee grote stukken, of net als ik in 2 x 4 stukken = 8 stukken.
Ik heb voor de smaak en voor de optiek de cake met 50 g SojaKwark en een paar Granaatappelpitjes ( 5 g ) decoreert. Maar smaken verschillen en maak uit jouw ontbijt jouw eigen feestje :-)
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele cake : 766 C, 90.5 g KH, 37.3 g E, 25.9 g Vet en 6.8 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie van 4 stuks zonder deco : 383 C, 45.3 g KH, 18.6 g E, 12,9 g Vet en 3.4 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie van 4 stuks met 50 g sojakwark en paar pitjes : 420 C, 46.3 g KH, 21.8 g E, 14.8 g Vet en 3,7 g Vezel
P.S.: Als jij een ander Proteïn Poeder neemt, dan kan de voedingswaarde natuurlijk veranderen. Want elk proteïn poeder kan een ander samenstelling van eiwitten, koolhydraten, vetten pro 100g bevatten, dus, wees alert, als jij jouw macros telt !!!
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *