MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Gevulde Cavolo Nero = Palmkool

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

Ingrediënten

4 - 6 porties:
 • 1 bosje Cavolo Nero = Palmkool
 • Rijstvulling:
  • 30 ml Olijfolie                                                                                      
  • 2 - 3  Rode Uien ( ca. 200 g )
  • 35 g Blad Peterselie
  • 30 g Pijnboompitten
  • 400 g Rijst ( ik neme altijd Basmati Rijst )
  • 4 g Gedroogd Munt ( te koop in elke Turkse toko )
  • 30 g Krenten
  • 6 g Kaneel
  • 2 g Zwarte Peper
  • 3 - 4 g Zout ( normaal voeg ik aan gerechten minder zout toe, maar dit gerecht hoort zo, omdat dit ook voor meerder porties zijn )
  • 200 ml warm Water
    BEREIDING
Vul een pan met voldoende water en breng aan het koken. Snij de einden van de kool, was goed af. Doe de bladen in het kokende water, laat 1 - 2 minuten kort slinken en laat dan in een afgiet goed uitlekken. Vulling: Snij de uien in heel fijne kleine blokjes. Hak de peterselie heel fijn. Verwarm een grote pan met de olijfolie en fruit de ui hierin. Als de ui begint glazig te worden, voeg de rest van de ingrediënten toe en roerbak kort alles mee. Voeg de 200 ml warm water ertoe, laat even opkoken. Doe de deksel op de pan en laat de rijst mengsel even op een laag vuurtje kort garen, tot de hele vocht is opgenomen. De rijst blijft aardig rauw, dit moet ook zo zijn, omdat de rijst gaar wordt, als de bladeren ermee gevuld zijn en gekookt worden. Laat de rijst mengsel afkoelen. Neem een blaadje kool en snij de harde stengel iets af. img-3113-e1499696229412.jpgimg-3114-e1499696251761.jpg Leg de rijstvulling in de midden van de blad aan de bladzijde en rol de kool richting de stengel. Zet de gevulde kool in een diepe pan. Ga zo lange met deze stap door, tot de hele rijst is verbruikt. Giet water over de bladen, tot ze goed onder water zijn. Wie mag, kan nog iets zout eroverheen strooien. Nu zet jij op de kool bladen een bord en zet nog een kom met water gevuld erop,  om iets gewicht te creëren, om de bladen beneden te houden tijdens het koken. img-3147.jpgimg-3148.jpgimg-3150.jpg   Zet een deksel op de pan, laat de water een keer opkoken en laat nu de koolbladen op een laag vuurtje 30 - 40 minuten langzaam pruttelen. Als de kook tijd erover is, verwijder jij voorzichtig de kom met de water erin en de bord, voorzichtig!!!!! omdat de kom met de water erin en de board ook heel heet is geworden tijdens de koken. Nu kan jij voorzichtig de gevulde kool bladen op een bord mooi opmaken. Eet smakelijk :-) img-3119.jpgimg-3120.jpg De Voedingswaarde voor het recept is helaas moeilijk weer te geven, omdat ik nooit weet hoeveel porties er van eruit komen. Ik schat hier bij deze waren het rond 14 - 16 koolbladen. De koolblaadjes kunnen groot of klein zijn, elke blaadje is anders groot en hierdoor ook met minder of meer vulling. Dus ik bereken maar de rijst vulling en schat zelf, hoeveel jij ervan heb gegeten.... Voedingswaarde voor de rijst vulling: 1504 C, 174.5 g KH, 20.8 g E, 77.8 g Vet en 16.6 g Vezel Voedingswaarde voor de Cavolo Nero 100g : 28 Calorieën   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten