MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Tofu Schotel met Spinazie en Champignons

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

Ingrediënten

2 - 4 porties: ( 2 porties als hoofdgerecht en 4 porties als bijgerecht )
  • 400 g gerookt Tofu
  • 12 ml Olijfolie
  • 90 g Ui ( geschild )
  • 400 g Kastanje Champignons
  • 2 Tenen Knoflook ( 6 g )
  • 1 verse rode Chili Peper ( 1 g )
  • 500 g verse  gewassen Bladspinazie
  • Zout & Peper naar Smaak
  • ( optimaal ter decoratie : 10 g Edelgistvlokken en 10 g Amandelschafsel )

BEREIDING

Verwarm in een grote pan de olijfolie en brokkel de tofu erin en roerbak de tofu, tot die iets knapperig en bruin word. Dit duurt zo een kleine 10 - 15 minuutjes. Roer af en toe goed door. fullsizeoutput-33a4.jpegfullsizeoutput-33a5.jpegfullsizeoutput-33a6.jpeg In de tussentijd kan jij de ui in blokjes, de champignons in plakken snijden. Hak de knoflook en chili peper fijn. fullsizeoutput-33a3.jpegfullsizeoutput-33a2.jpegfullsizeoutput-33a1.jpeg Als de tofu goed roerbakken is, voeg eerst de ui blokjes erbij en fruit kort mee. Voeg nu de champignons, de knoflook en peper erbij en roer alles goed door elkaar. Roer bak het geheel, tot de champignons een mooie bruine kleur krijgen. fullsizeoutput-33ac.jpegfullsizeoutput-33ad.jpegfullsizeoutput-33ab.jpegfullsizeoutput-33aa.jpeg Nu kan jij de spinazie portie voor portie erbij voegen en op een laag pitje laten slinken. Roer af en toe voorzichtig door. Doe deze stap, tot alle spinazie in de pan is geslonken. Zet de fornuis uit. De rest hitte is voldoende, om de spinazie te garen. Voeg nu naar smaak zout en peper erbij, roer alles nog een keer voorzichtig om, en klaar is een heerlijk voedzaam maaltijd :-) fullsizeoutput-33a9.jpegfullsizeoutput-33a7.jpegfullsizeoutput-33a8.jpeg Nou is het aan jou, hoe jij dit gerecht wil nuttigen :-) Jij kan het met brood of rijst wafel als lunch eten, of jij dient het op als topping voor een heerlijk rijst of pasta. fullsizeoutput-33b2.jpegfullsizeoutput-33b5.jpegfullsizeoutput-33b4-e1554916269820.jpeg EET SMAKKELIJK !!! Voedingswaarde voor de hele gerecht : 961 C, 27.1 g KH, 90.9 g E, 51 g Vet en 11.9 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie van 4 :  240 C, 6.8 g KH, 22.7 g E, 12.8 g Vet en 2.8 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten