Ingrediënten
5 Broodjes:
- 150 g Rijstmeel
- 50 g Lupinemeel
- 50 g Havermeel
- 10 g Lijnzaad ( in 30 ml Water geweekt )
- 100 ml Unsweeted Sojamelk
- 10 ml Olijfolie
- 5 g Bakingsoda
- 3 g Rozemarijn
- 3 g Italiaanse Kruiden
- Zout naar Smaak
BEREIDING
Doe de lijnzaad in water en laat ca. 10 minuten weken. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een stevige deeg. De deeg is best wel plakkerig, maar doe er geen meel meer erbij, omdat die soms te haard wordt. Laat de deeg even 20 - 30 minuten afgedekt op kamertemperatuur rusten. Verwarm terwijl de bakoven op 170 graden. Vorm van de deeg mooie ronde broodjes. Ik maakte er 5 broodjes van, maar jij kan de broodjes ook iets groter maken. Gewoon naar believen werken. Leg die broodjes op een silicone vorm of op een met bakpapier bekleed bakblik en bak de broodjes gedurende 45 minuten. Haal de broodjes uit de bakoven en laat in de vorm of op de blik afkoelen. De broodjes zijn heerlijk met zelfgemaakte spreads of gewoon lekker met soepen.
Voedingswaarde voor 5 broodjes: 1008 C, 141.7 g KH, 39.3 g E, 28.8 g Vet en 11.3 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 broodje: 202 C, 28.3 g KH, 7.9 g E, 5.8 g Vet en 2.3 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *