Ingrediënten
1 grote pot van 450 g Granola:
- 60 g Quinoa
- 1 Granny Smith Appel ( 175 g zonder klokhuis )
- 80 g Ruwe Walnoten ( of andere Noten )
- 65 g Gebroken Lijnzaad
- 65 g Sesamzaad
- 70 g Zonnebloempitten
- 30 g Hennepzaad gemalen
- 5 g Kaneel
- 65 g Agave Siroop ( of meer naar Smaak of ander Zoetmiddel )
- 100 ml Kokosmelk
- snuifje Zout
BEREIDING
Kook de Quinoa naar aanleiding op de verpakking en laat afkoelen.
( ik naam trouwens gemengd rood-wit-zwart Quinoa )
Verwarm de bakoven op 120 graden. Doe alle ingrediënten in een grote kom en voeg de afgekoelde Quinoa erbij.
Meng alles goed door elkaar en verdeel de mengsel op een met bakpapier bekleed bakblik en laat gedurende 90 - 120 minuten in de bakoven bakken. ( Ik laat wel de mengsel lang genoeg bakken, om de appel goed uitdrogen te laten, want hierdoor wordt de Cruesli beter houdbaar. ) Tussendoor misschien de mengsel nog een keer goed door roeren, daarmee de Cruesli van alle kanten knapperig kan worden.
Als de Cruesli klaar is, laat deze heel goed afkoelen, breek het in kleine stukken en bewaar de Cruesli in luchtdichte potten. Jij kan de Cruesli met Soja Yoghurt of Soja Melk als ontbijt nuttigen, maar jij kan de Cruesli ook mooi als decoratie nemen voor Smoothies of Desserts :-) Yummi :-)
Voedingswaarde voor 450 g : 2260 C, 165.7 g KH, 68.9 g E, 160.3 g Vet en 41.8 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie= 45 g : 226 C, 16.6 g KH, 6.9 g E, 16 g Vet en 4.2 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *