MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Groene Kool Cake met Rijst-Kastanje-Vulling

Hoofdgerechten / Bijgerechten Kerstspecial & Feestdagen
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

1 Taart ca. 4 porties:
  • 300 g Bladeren van een Groen Kool ( Savooiekool )
  • 45 g Rode Ui
  • 40 g gedroogde Krenten
  • 35 g Pijnboompitten
  • 100 g gekookte Kastanjes / Maronen ( deze zijn kant en klaar te koop )
  • 200 g Basmati Rijst
  • 15 ml Olijfolie
  • 1 g Kaneel
  • 1 g gedroogd Majoraan
  • 1 g gedroogde Munt
  • Zout & Peper
  • 300 ml Water

BEREIDING

Schil de bladeren voorzichtig van de kool en laat deze in kokend water paar minuten koken. Haal deze eruit en laat in een afgiet goed uitlekken. Doe deze stap met alle kool bladen en zet bijzij. img-7651.jpgimg-7652-e1543329706222.jpgimg-7653.jpg Was de basmati rijst en laat goed uitlekken. Snij de ui in fijne blokjes. De kastanjes zijn wel klein, maar ook die ene of ander kan nog iets kleiner gesneden worden.   img-7655.jpgimg-7656-e1543329650195.jpgimg-7657-e1543329633911.jpg Fruit in een pan de olijfolie en fruit de ui met de krenten erin, tot de ui iets kleur aanneemt. Voeg nu de kastanjes en de pijnboompitjes in de pan en laat alles goed bakken tot de pitjes een mooie goud bruin kleur krijgen. Voeg nu de rist en de kruiden erbij en laat het geheel paar minuten goed met elkaar bakken. img-7659-e1543329591729.jpgimg-7660-e1543329572632.jpg Voeg tenslotte de water erbij, laat eventjes opkoken en laat de rijst op een heel laag pitje zachtjes koken, tot de hele kookvocht is opgenomen. img-7662-e1543329539264.jpgimg-7661-e1543329554168.jpg Zet de vuurtjes uit en laat de rijst afkoelen. Verwarm de bakoven op 160 graden ( hete lucht oven ). Besmeer een bakblik met olijfolie of gebruik een silicone bakvorm. Neem de grote groene bladen en leg deze in de blik, zodat deze over der rand van de blik overlappen. img-7664-e1543329499184.jpgimg-7663-e1543329523403.jpg Neem nu de rijst en vul deze compleet op de koolbladen. Druk het geheel goed vast an. Leg nu nog paar bladen over de rijst en sluit af , indien je de bladen van de rand boven de rijst vouwt. img-7665-e1543329483907.jpgimg-7666-e1543329464624.jpgimg-7669-e1543329445201.jpg Doe de bakblik in de oven en laat het gedurende 35 - 40 minuten bakken. Haal de bakblik uit de oven en stort het voorzichtig op een mooie board. Decoreer met iets cranberry chutney en verse cranberry's. Snij de cake voorzichtig, omdat de rijst uitklaar kan storten. Dien deze mooi op een board met iets van de cranberry saus. img-7707.jpgimg-7708.jpgimg-7709.jpgimg-7715-e1543343589722.jpg EET SMAKELIJK!!!  Voedingswaarde voor de hele Taart ( zonder saus ): 1086 C, 158.9 g KH, 22.6 g E, 36.5 g Vet en 18 g Vezel Voedingswaarde voor 1 Portie ( zonder saus ): 272 C, 39.7 g KH, 5.7 g E, 9.1 g Vet en 4.5 g Vezel Voedingswaarde voor 1 Portie met cranberry chutney ( 80 g ) : 380 C, 62.3 g KH, 6.5 g E, 9.5 g Vet en 5.5 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten