Ingrediënten
ca. 150 - 160 stuks :
- 100 f glutenvrij Havermeel of Boekweitmeel
- 100 g Rijstmeeel
- 100 ml gesmolten Kokosolie
- 20 ml Water
- 100 g Erythritol
- 40 g Dadelstroop ( voor de mooie bruine Kleur )
- 20 g gebroken Lijnzaad
- 40 ml Water
- 8 g Wijnsteen Bakpoeder ( of ander Bakmiddel )
- 10 g Speculaas Kruiden
- 20 g Poedersuiker
BEREIDING
Vermeng in een kleine kom de lijnzaad en de water en laat gedurende 5 minuten opstijven tot een gel achtig mengsel. Verwarm de bakoven op 180 graad ( hetelucht oven ) . Kneed alle ingrediënten in een kom tot en mooie deeg. Laat even rusten en opstijven.
Bekleed een bakblik met bakpapier. Draai uit de deeg hazelnoot grote balletjes. Leg deze op de bakpapier en druk de balletje iets in met jouw vinger. Doe deze stap, tot alle deeg is verwerkt tot kruidnoten.
Doe de bakblik in de bakoven en laat de kruidnoten gedurende 15 - 20 minuten in de bakoven. Haal de kruidnoten uit de bakoven. Ze zijn nog iets zacht, maar als ze afgekoeld zijn, worden zij iets knapperiger. Dus laat de kruidnoten heel goed afkoelen. Als de kruidnoten goed afgekoeld zijn, kan jij deze met poedersuiker bestrooien.
Je kan natuurlijk de kruidnoten in gesmolten chocolade of witte chocolade indopen en laten afkoelen. Maar je kan de kruidnoten ook zo eten, want bij mij haalt de helft van de bakblik nog net de poedersuiker :-) :-) en de andere helft belandt in mijn buik :-) :-) :-)
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept : 1914 C, 291.1 g KH, 23.5 g E, 117.1 g Vet en 10.3 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 Kruidnoot van 150 : 13 C, 1.9 g KH, 0.2 g E, 0.8 g Vet en 0.1 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *