MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Geen-Pinda-Saus

Dips & Spreads
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Mijn vriendin is er gek op. Zij woont in Duitsland, en als zij mij komt bezoeken, vraag ik haar, of ik  voor haar iets speciaal zou bezorgen. ( Zij is GEEN veganist ) De antwoord is deze: Nee, lieverd alles goed, maar ik zou het heel erg lief vinden, als jij mij een pot van jouw geen-pinda-saus maakt, om deze mee naar Duitsland te nemen. Als jij natuurlijk tijd ervoor hebt. Tijd??? Nou die is zo klaar!!! , dus die krijgt zij dan ook op de dag van haar reis terug vers gemaakt :-)

INGREDIËNTEN

1 glazen pot van ongeveer 280 g:
  • 6 ( 135 g ) Medjool  Dadels
  • 45 g Tahin ( Sesampasta )
  • 20 g Edelgistvlokken
  • 2 g Kurkuma
  • 2 g Knoflookpoeder
  • 1 g Cayenne Peper ( of meer naar smaak, ik hou van pittig, dus is het bij mijt altijd meer ;-) )
  • Zout & Peper naar Smaak
  • 100 ml Kokosmelk ( Alpro )

BEREIDING

Doe alle ingrediënten in een blender en laat goed mixen tot een egaal glad mengsel. Doe de saus in een glazen pot met deksel en bewaar in de koelkast. Deze is 1 tot 2 weken houdbaar. Voedingswaarde voor de hele pot: 769 C, 121.2 g KH, 22.2 g E, 29.1 g Vet en 13.9 g Vezel Voedingswaarde voor 1 EL = 20 g: 55 C, 8.7 g KH, 1.6 g E, 2.1 g Vet en 1 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten