MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Pompoenpitten-Spread

Dips & Spreads
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

1 glazen pot ( ca. 250 g ) :
  • 150 g Pompoenpitten
  • 30 ml Citroensap
  • 30 ml Olijfolie
  • 15 g verse Basilicum
  • 1 - 2 Tenen Knoflook naar Smaak
  • 10 g Edelgistvlokken
  • 150 ml Water
  • Zout & Peper naar Smaak

BEREIDING

Doe alle ingrediënten in een blender en laat 1 - 2 minuten of iets langer met elkaar mixen tot een glad mengsel. Doe de smeersel in een glazen pot met deksel en bewaar in de koolkast. Heerlijk voor op brood of crackers of op rijst- en mailwafels, maar verdunt met water of olijfolie is deze een heerlijke pesto saus voor op de pasta ;-) Voedingswaarde voor 250 g: 1117 C, 28.1 g KH, 42,5 g E, 97 g Vet en 2.8 g Vezel Voedingswaarde voor 1 EL = 25 g: 118 C, 2.8 g KH, 4.3 g E, 9.7 g Vet en 0.3 g Vezel  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten