MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Sweet Flammkuchen Vegan & Glutenfree

Desserts Gebak Zoet & Hartig
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

4 Porties
  • 50 g Vegan Backprotein van ""Unser Pflänzchen " of ander meel of Protein Poeder
  • 45 g Sojameel of ander glutenvrij Meel
  • 200 - 250 ml lauwarm Water
  • (optionaal 1 El Olijfolie, maar ik heb deze gewoon weggelaten, om calorieën te besparen;-) )
  • 50 g Unsweeted Soja Yoghurt
  • 30 g Protein met Pudding Smaak of gewoon Pudding Poeder
  • 25 g Erythritol of ander Zoetmiddel of gewoon meer naar Smaak
  • 4 g Kaneel Poeder
  • 100 g Aardbeien of ander Fruit
BEREIDING Kneed uit de meel , backprotein en water een mooie deeg, doe het in vershoudfolie en laat iets in de koelkast rusten. img-1972-scaled.jpegimg-1973-scaled.jpegimg-1974-scaled.jpegimg-1975-scaled.jpeg Maak een saus van de soja yoghurt, protein pudding, Eryhtritol, en kaneel. Was de aardbeien en verwijder de groene gedeelte. Hiernaar kan jij deze even iets droog deppen en in dunne plakken snijden, of in  2 helften. It is up to you ;-) Verwarm de bakoven op 200 graden ( hete lucht ). Rol de deeg uit so dun als mogelijk; het best meteen op bakpapier. Leg de deeg met de bakpapier op een bak rost. img-2005-scaled.jpegimg-2006-scaled.jpegimg-2007-scaled.jpeg Besmeer de Flammkuchen met de soja-pudding saus en verdeel de aardbeien erop. Bak de cake gedurende 15 - 20 minuten. Zo word de cake knapperig, en dat is de bedoeling bij Flammkuchen. Als de  cake goud bruin is geworden, haal hem eruit en laat het goed afkoelen. Nu kan je Flammkuchen nog naar wens decoreren en naar je eigen wensen op smaak brengen. Denk hier aan meer verse fruit erop, of met kakao bestrooien, of met kokosrasp, of met gehakte noten, of heerlijk chocolade saus...... The sky is the limit..... ;-) img-2008-scaled.jpegimg-2010-scaled.jpeg EET SMAKELIJK!!!  Voedingswaarde voor de hele Flammkuchen (zonder deco) : 573 C, 47.5 g KH, 84.9 g E, 14.5 g Vet en 9.1 g Vezel  Voedingswaarde voor 1stuk van 4 porties : 143 C, 11.9 g KH, 21.2 g E, 3.6 g Vet en 2.3 g Vezel 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten