INGREDIËNTEN
4 porties:
- 800 g Rode Biet inclusief 200 g Bladen ervan of 200 g Rode Snijbiet
- 1 Rode Ui ( ca. 100 g )
- 15 g Kokosolie
- 4 Tenen Knoflook ( ca. 20 g )
- 400 ml Kokosmelk uit Blik vetarm ( 6 % vet )
- 45 g Curry Paste
- 20 g Tomatenpuree
- 2 g gemalen Kerrie
- 340 g voorgekookte Kikkererwten ( of uit Blik )
- Zout & Peper naar Smaak
- 100 ml Water
BEREIDING
Was de rode bieten en bladen zorgvuldig onder lopend water. Snij de stelen van de bladen heel fijn en de bladen iets groter. Maak uit de rode biet kleine blokjes. ( zie afbeelding )
Schil de ui, snij in twee stukken en aansluitend in plakken. Pel de knoflook en hak heel fijn. Giet de kikkererwten in een vergiet en was onder lopend water. Zet de kokosmelk, de curry paste en tomatenpuree bereid.
Smelt in een pan de kokosolie en fruit de ui glazig erin. Voeg de rode biet blokjes en de kleingesneden bladeren erbij en wok nog een paar minuten mee. Nu kan jij de Curry paste, de tomatenpuree, knoflook en de kruiden erbij voegen. Roer alles goed met elkaar en roerbak en paar minuten.
De kikkererwten komen met de kokosmelk en de water als laats erbij. Roer alles goed met elkaar door, laat even koken. Zet nu de vuurtje op een laag pitje en laat het geheel mit de deksel erop 20 minuten sudderen.
Dien de rode biet curry met basmati rijst of rijst naar smaak ;-) Maar ook met Turkse pide of Naan brood smaakt deze curry verrukkelijk ;-)
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept ( zonder rijst) : 1374 C, 176.7 g KH, 50.8 g E, 47.6 g Vet, 53.1 g Vezel en 90.3 g Suikers
Voedingswaarde voor 1 portie ( zonder rijst ) : 344 C, 44.2 g KH, 12.7 g E, 12 g Vet, 13.3 g Vezels en 22.6 g Suikers
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *