INGREDIËNTEN
2 porties:
- 1 Aubergine ( 300 g )
- 1 Zoete Punt Paprika ( 150 g )
- 15 ml Olijfolie
- 1 g Knoflook Poeder
- 1 g Italiaanse Kruiden
- Zout & Peper naar Smaak
- 300 g Bloemkool in Roosjes gesneden
- 1 Blokje Groente Bouillon
- 15 g Edelgistvlokken
- 1 g Anijs Zaden
BEREIDING
Verwarm de grill van jouw bakoven op 200 graden. Was de aubergine en snij de aubergine de lengte naar in plakken. Was de punt paprika, snij in vier plakken, verwijder de stengel en de zaden. Maak van de olijfolie, de kruiden, zout en peper een marinade en marineer ermee de aubergine en paprika plakken. Doe de plakken op een rooster en laat de aubergine en de paprika meteen onder de grill gedurende 10 minuten grillen.
Was de bloemkool roosjes en zet met voldoende water en met de groente bouillon-blokje in een pan en laat met de deksel erop gaar koken. Als de bloemkool gaar is, giet de water af en laat iets afkoelen. Voeg er de anijszaad en de edelgistvlokken erbij en stamp het tot een puree achtig mengsel is ontstaan.
Verwarm de bakoven nu op 180 graden. Doe in een ovenschaal bakpapier of vet het in. ( Ik gebruik altijd bakpapier, om nog extra calorieën te sparen ivm de vet ;-) ) Leg nu 2 aubergine plakken naast elkaar. Doe er iets van de puree erop en zet als laats 2 plakken paprika plakken erop. Heerhaal deze stap 2 keer, tot jij alles hebt verbruikt aan aubergine, puree en paprika.
Zet de ovenschaal gedurende 20 -25 in de bakoven. De aubergine-sandwich is klaar, als de puree een goud bruine kleur heb gekregen.
Haal de ovenschaal uit de oven. Snij de "sandwich" in tweeën en dien noch warm op. Als bijlaagje past een knapperige groene gemengde salade. Eet Smakelijk ;-)
Voedingswaarde voor een portie "sandwich" : 211 C, 27.7 g KH, 9.9 g E, 8.7 g Vet en 11.8 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *