INGREDIËNTEN
24 stuks:
( deze was voor een traktatie, dus mag ook natuurlijk de helft of de kwart van de ingrediënten zo nodig ;-) )
- 100 g Soja Melk ( Unsweeted Alpro )
- 120 ml gesmolten Kokosolie
- 300 g Soja Kwark ( zero sugar van Provamel )
- 125 g Erythritol
- 300 g Boekweitmeel
- 350 g Havermeel
- 10 g Wijnsteen Bakpoeder ( of gewone Bakpoeder )
voor de vulling:
- 255 g Appel ( geraspt )
- 3 g Kaneel
- ( je kan ook nog gehakte walnoten en rozijnen toe voegen, maar vergeet niet, de voedingswaarde op nieuw te berekenen ;-) )
- iets Sojamelk om de rolls voor het bakken in te smeren
nog iets poedersuiker voor de rolls ( ik had hier voor 24 stuks 50 g nodig )
BEREIDING
Was de appelen, verwijder de klokhuis en rasp deze in een kom. Voeg de kaneel erbij, roer alles goed door elkaar en zet op zij.
Vermeng in een kom de droge ingrediënten en in een ander kom de natte ingrediënten. Doe nu alle ingrediënten in een keukenmachine en laat de deeg goed kneden. Of doe het ouderwets met jouw handen.
Doe de deeg in een kom en laat 10 tot 15 minuten rusten.
Verwarm de bakoven op 175 graden. Bekleed 2 bakblikken met bakpapier. Neem een mandarijn grote stuk deeg en rol deze met een deegroller uit. De doorsnee was bij mij 7 tot 8 cm.
Beleg de deeg met de appelvulling en roll voorzichtig. Zet de rol op de bakblik. Doe deze voorgang tot de hele deeg is verbruikt en alle rolls op de bakblik zijn. Besmeer de rolls in met soja melk ( met hulp van een keuken kwast ).
Zet de bakblikken in de bakoven en laat de rolls 25 - 30 minuten bij 175 graden goud-bruin bakken. Als de baktijd voorbij is, haal de bakblikken uit de oven en laat iets afkoelen. Als de apple rolls goed afgekoeld zijn, kan jij deze met poedersuiker bestrooien. En klaar is een heerlijk dessert :-)
Voedingswaarde voor 24 porties: 3870 C, 659.7 g KH, 86.3 g E, 148.7 g Vet en 9.3 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 porties: 161 C, 27.5 g KH, 3.6 g E, 6.2g Vet en 0.4 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *