Puddingtaart met Mandarijn

Ingrediënten

24 – 28 stuks

omdat ik een traktatie had, heb ik een groot bakplaat nodig gehad, maar jij kan ook de ingrediënten door 2 delen of door 4 of zelf door 8….

  • 520 g rijpe Bananen ( 4 grote bananen )
  • 200 g Erythritol ( proef en doe meer zo nodig of ander Zoetmiddel )
  • ( voor mij is dat zoet genoeg ;- D )
  •  450 ml Kokosmelk van Alpro of ander plantaardig Melk
  • 400 g  glutenvrij Meel van Schär of ander Meel
  • 20 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakmiddel
  • 15 g Psyllium Vezel ( ook Flozaad 🙂 genoemd )

Voor de Pudding Laagje:

  • 2 blikjes Mandarijn ( ca. 322 g zonder sap )
  • 220 g Erythritol
  • ( proef en doe meer erin zo nodig of ander Zoetmiddel )
  • 295 ml Sap van de Manderijn +
  • 705 ml Sojamelk Ongezoet ( of ander plantaardig Melk )
  • 80 g Puddingpulver
  • Of een ander plantaardig Puddingpulver
  • 14 g Agar Agar

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 165 graden ( hetelucht oven ). Laat de mandarijnen uitlekken,

maar vang de sap in een kom op voor later gebruik. Schil de bananen en snij deze in kleine stukken. Pureer deze in een blender of in een keukenapparaat met de Erythritol en de kokosmelk tot een geheel.

Vermeng in een kom de meel de bakpoeder en de psyllium vezel door elkaar. Voeg deze nu bij de banaan mengsel en laat alles tot een beslag mixen.

Giet de beslag in een met bakpapier bekleed bakblik. Bak de cake nu gedurende 40 – 45 minuten en laat ernaar heel goed afkoelen. ( Maak de prik test, of de cake gaar is. )

Nu kan jij de pudding laagje voorbereiden. Vermeng in een pan de mandarijn sap en de melk met elkaar. Neem 8 – 10 lepel van het melk mengsel apart in een kommetje en los de pudding pulver erin op. Klop nu de agar agar en de erythritol op in de pan.

Laat heet geheel even kort opkoken. Neem nu de pan van het kook plaatje en roer de pudding melk mengsel en de mandarijnen erdoor. Giet nu de pudding mengsel over de cake bodem en laat heel goed afkoelen.

Nu is de cake klaar. Jij kan deze naar believen in 24 stukken of in 28 stukken snijden, of minder.

Ik heb er van 28 stukken gesneden. Dus bereken dan zelf de voedingswaarde, als er minder stukken hebt 😉 🙂 Maar ook als jij een ander en meer zoetmiddel neemt !!!

P. S. : Deze cake is suuuuuuper licht zoet en kan zelf als ontbijtcake of als tussendoortje genuttigd worden 😉 😉 😉

EET SMAKKELIJK !!!

Voedingswaarde voor de hele cake : 2930 C, 1015.5 g KH, 65.3 g E, 30.8 g Vet en 40.2 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie van 28 stukken :  105 C, 36.3 g KH, 2.3 g E, 1.1 g Vet en 1.4 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *