MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Pindakaas Choco Pralines

Desserts
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

14 porties:
  • 200 g Vegan Chokolade ( ik naam die van Vivani 75 % )
  • 40 g Pindakaas
  • 10 g gepofte Quinoa
  • snufje Zout ( voor de Salted Caramel effect ;-))
kleine papieren mini muffin vormpjes BEREIDING Breek de chocolade in kleine stukken en laat deze in een pan op een water bad smelten ( au bain marie) en laat iets afkoelen. Giet in elk muffin voor 1 - 2 koffie lepels chokolade en draai de muffin vormpje, zo tot dat de chocolade de hele rand bereikt. Zet de gevulde vormpjes even kort in de koelkast, daarmee de chocolade iets kan opstijven. Hal deze nu weer eruit en geef in elk muffin vormpje 1 koffielepel pindakaas. img-3079-scaled.jpegimg-3080-scaled.jpeg Naar deze stap doe je de gepofte quinoa over de pindakaas, zo dat deze goed afgedekt is. Geef nu op elk vormpje een snufje zout. De rest van de afgekoelde chocolade giet jij nu een bij een over de quinoa pops, tot ze onder de chocolade niet meer te zien zijn net hier op de foto. Laat de pralines nu 2- 4 uur in de koelkast opstijven. Bewaar de bonbons het best in een luchtdichte blik in de koelkast en dien deze eerst op, als jij deze wil eten. EET SMAKELIJK!!!  Voedingswaarde voor 14 pralines : 1407 C, 65.8 g KH, 21.2 g E, 112.6 g Vet en 5.1 g Vezel, 45.1 g Suiker Voedingswaarde voor 1 praline : 101 C, 4.7 g KH, 1.5 g E, 8 g Vet en 0.4 g Vezel, 3.2 g Suiker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten