Ontbijt-Cake

INGREDIËNTEN

1 portie:

  • 300 g Soja-Yoghurt
  • 30 g Lupine-Meel
  • 40 ml Sojamelk of andere plantaardige Melk
  • 25 g Soja-Isolaat-Poeder of andere meel ( Amandelmeel, Havemeel,…)
  • 15 g Erythritol
  • 5 g Kokosrasp
  • 5 g Lijnzaad
  • snuifje Zout
  • 45 g Frambozen
  • Frambozen of ander Fruit ter decoratie

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 180 graden ( Hetelucht ).  Meng in een kom alle ingrediënten behalve de fruit.

Bedek een ovenschaal met bakpapier en vul de deeg erin. Ik naam een ovenschaal van 10 x 16 cm. Decoreer met de 45 g frambozen

en bak de cake voor 25 – 30 minuten. Maak de priktest met een sate stokje. Als de stokje droog eruit komt, is de cake klaar. Haal deze uit de bakoven en laat goed afkoelen. Decoreer nog eens met fruit naar jouw keuze en smaak 🙂 en nu lekker smullen maar 😉

Voedingswaarde voor de hele cake zonder extra deco-fruit : 402 C, 27 g KH, 45 g E, 17.3 g Vet en 6.3 Vezels

Tip: Proef wel goed de smaak, als jij een ander meel neemt !!! want de soja-isolaat is van zich uit zoet, dus is dat voor mij voldoende zoet en de 15 g erythritol meer als genoeg 🙂 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *