INGREDIËNTEN
1 brood ( ik snij er 14 plakken van 1 cm breed )
- 150 g Havermeel
- 60 g Zonnebloempitten
- 60 g Pompoenpitten
- 50 g Lijnzaad
- 50 g Sesamzaad
- 10 g Bakingsoda
- 25 g Psyilliumvezel
- 15 g gesmolten Kokosolie
- 350 ml lauwarm Water
- 1 TL Zout
BEREIDING
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed met je handen tot een gladde deeg, kneed goed, zodat de zaden goed door de hele deeg verdeelt zijn. Doe de deeg in een silicone kasten vorm en dek deze met de theedoek af en laat op kamertemperatuur even 15 - 20 minuten opstijven. Verwarm de bakoven op 175 graden en doe de brood in de midden van het oven en laat ca. 60 minuten bakken. Als er een houten sate stokje, naar een prik door de brood, droog eruit komt, is de brood klaar. Haal deze uit de bakoven en laat in de vorm afkoelen. Als die goed afgekoeld is, kan jij nu mooie plakken van snijden. Bewaar de brood wel in de koelkast. De brood kan jij met selfmade
Nep-Nutella, of
Frambozen Marmelade of met selfmade
Vegan-Roomkaas belegen en lekker van smullen :-)
Voedingswaarde voor de hele brood: 1921 C, 150.6 g KH, 66 g E, 125.5 g Vet en 43g Vezel
Voedingswaarde voor 1 snee bij 14 plakken: 65.3 C, 10.8 g KH, 4.7 g E, 9 g Vet en 3.1 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *