INGREDIËNTEN
8 stuks:
- 30 g Lijnzaad ( gebroken )
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/113/img-2653-e1498048833640-225x300-283.jpg)
- 10 g Chiazaad
- 180 ml Water
- 140 g Kikkererwtenmeel
- 130 g Boekweitmeel
- 8 g Wijsteenbakpoeder ( of normaal Bakpoeder )
- 4 g Zout
- 25 ml Appelcider Azijn
- 30 g Dadelstroop ( of ander Zoetmiddel )
- 15 ml Olijfolie
BEREIDING
Vermeng de lijnzaad en de chiazaad met de water en laat even rusten tot deze iets dikker wordt.
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/113/img-2642-300x225-284.jpg)
Vermeng alle droge ingrediënten met elkaar en vermeng de natte ingrediënten goed met elkaar.
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/113/img-2643-e1498048960249-225x300-285.jpg)
Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar en kneed met je handen, tot een gladde deeg. Maak eer zoveel balletjes van, in de maat, hoe jij wil. Ik maakte er 8 kleine van. Leg de balletjes op een bakblik ( met bakpapier bekleed ) of in een silicone bakvorm en dek de broodjes voor ca. 15 minuten met een theedoek en laat even rusten. Verwarm de bakoven op 185 graden en bak de broodjes 25 minuten.
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/113/img-2644-300x225-286.jpg)
Jij kan de broodjes lekker bij de ontbijt eten, of bij een salade of een soepje. Geniet ervan :-)
Ik maakte van de mengsel 8 stuks :-) jij kan er ook 4 grote broodjes van maken ;-)
Voedingswaarde voor 8 stuks: 1379 C, 211.8 g KH, 50 g E, 35.4 g Vet en 24.1 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 stuks ( van 8 ): 172.4 C, 26.5 g KH, 6.25 g E, 4.4 g Vet en 3 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *