Lentil-Veggie-Roast

Ingrediënten

4 Porties á 2 plakken = 8 plakken:

  • 1 rode Ui ( 75 g )
  • 90 g grote Kastanje Champignons ( 90 g )
  • 1 grote Wortel ( gepoetst en geschild 90 g )
  • 2 grote Tenen Knoflook ( 10 g )
  • 1 Blik Biologische Kidneybonen ( uitgelekt 240 g )
  • 1 Blik Biologische Linzen ( uitgelekt 240 g )
  • 10 ml Olijfolie
  • 15 ml Tamari of Soja Saus
  • 2 g gedroogd Italiaanse Kruiden
  • 2 g gedroogd Rozemarijn
  • 1 g gedroogd Marjoraan
  • 20 g Edelgist Vlokken
  • 100 g Boekweit Vlokken
  • Zout & Peper naar Smaak
  • ( als nodig 100 ml Unsweetd Sojamelk of Hafermelk )

BEREIDING

Giet de bonen en de linzen in een afgiet, was deze goed uit en laat goed uitlekken.

Schil de wortel en rasp heel fijn. Poets de champignons en hak in heel fijne kleine stukken. ( Ik doe zowel de wortel als ook de champignons in de keukenmachine en laat het hier klein hakken, bespaart tijd ).  Schil de ui en snij in fijne kleine blokjes. Hak de knoflook heel fijn.

Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui erin. Voeg naar ca. 3 minuten de champignon, de wortel en de knoflook bij, roer goed door elkaar. Laat het geheel gedurende 5 – 6 minuten roerbakken.

Voeg nu de Tamari, de kruiden, de boekweit vlokken, de Edelgist vlokken en Zout & Peper erbij. Roer alles goed met elkaar door.

Verwarm de bakoven ( hete lucht oven ) op 180 graden. Zoude het geheel te droog worden, voeg dan nog iets plantaardige melk erbij ( Ik deed wel 100 ml Sojamelk erin ). Laat de mengsel nog heel kort nog op de vuurtje. Bekleed een  cakeblik met bakpapier of neem een silicone bakvorm en vul deze met de linzen-bonen mengsel. Zet de bakblik in de oven en laat gedurende 45 minuten bakken.

Haal de stoof uit de oven en snij het in mooie plakken. Serveer de plakken met iets rode kool en aardappelen of puree. Vergeet de lekker Cranberry Chutney niet erbij 😉 Maar jij kan dit gerecht ook naar believen met andere gerechten combineren. Misschien met de heerlijke spruiten roerbak of de lekkere paddestoelen ragout……Want smaken verschillen…. 😉

EET SMAKKELIJK !!!

Voedingswaarde voor de hele recept : 1094 C, 159.5 g KH, 64 g E, 18.8 g Vet en 39.6 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 plakje :  137 C, 19.9 g KH, 8 g E, 2.4 g Vet en 5 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie / 2 plakken :  274 C, 39.8 g KH, 16 g E, 4.8 g Vet en 9.9 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *