MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Havermout Koekjes

Gebak Zoet & Hartig Kerstspecial & Feestdagen
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

Ingrediënten

ca. 35 - 40 stuks ( afhankelijk van de grote van de vormpjes ) :
  • 120 g Glutenvrij Havermeel ( of Havermout Vlokken gemalen )
  • 60 g Erythritol ( of ander Zoetmiddel )
  • 3 g Vanille Poeder
  • 4 g Kaneel Poeder
  • 70 ml Unsweeted Sojamelk of Hafermelk ( of ander plantaardig Melk )
  • 5 g Wijnsteen Bakpoeder ( of ander Bakmiddel )
  • 50 ml gesmolten Kokosolie
  • 50 g Vegan Chocolade 75 % ( bijvoorbeeld van Vivani )
  • 40 g Kokosrasp

BEREIDING

Kneed uit alle ingrediënten ( behalve de kokosrasp en de chocolade ) een mooie deeg. Bekleed een bakblik met bakpapier. Neem een stuk deeg en rol het ca. 0.5 cm uit en steek er vormpjes van uit. Zet deze dan op de bakpapier. Ik naam, omdat het kersttijd is, stern en dennenboom vormpjes. ( Omdat deze koekjes heel neutraal zijn, kan jij ook met pasen andere uitsteek vormpjes nemen of gewoon, ronde normale koekjes van maken. ) img-7898.jpgimg-7899.jpg Ik had de dubbele mengsel van de deeg gemaakt en zo mee 1 bakblik met sterren en 1 bakblik met dennenbomen gemaakt. img-7900.jpgimg-7903.jpg Verwerk de hele deeg net als boven aangegeven. Verwarm nu de bakoven (hetelucht oven) op 160 graden. Bak de koekjes gedurende 20 -25 minuten. img-7904-e1544450973811.jpgimg-7905-e1544451036496.jpg ( De koekjes zijn niet verbrand ;-) , maar omdat in deze deeg veel kaneel poeder inzit, worden de koekjes iets donkerder, als normaal. Dat maakt ook verder niks uit, omdat deze sowieso met chocolade worden besmeert ;-) ) Hal de bakblik uit de oven en laat de koekjes goed afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie Besmeer de gesmolten chocolade met hulp van een bakkwast op de koekjes. Strooi over de chocolade nog iets kokosrasp en laat de koekjes nu volledig afkoelen. img-7907.jpgimg-7910.jpg Ik heb de koekjes zo decoreert, omdat kerst is, jij kan de koekjes ook anders decoreren. Ter plekke van donkere chocolade kan jij witte chocolade nemen en met gemalen noten bestrooien, of met goji bessen..... Leef je fantasie uit, en maak je eigen creatie ;-) img-7925.jpgimg-7927.jpg EET SMAKKELIJK !!! Voedingswaarde voor de hele recept : 1495 C, 161.8 g KH, 22 g E, 105.9 g Vet en 0.7 g Vezel Voedingswaarde voor 1 Koekje van 40 :  37 C, 4 g KH, 0.6 g E, 2.6 g Vet en 0.01 g Vezel P.S.: Let op!!! Als jij deze variatie van decoratie verandert, of grotere koekjes, of kleinere koekjes maakt, zo moet je de voedingswaarde per koekje opnieuw berekenen. !!!! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten