MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Kokossoep Met Chinese Kool & Tofu

Soepen
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

4 porties:
  • 1/2 Chinese Kool ( 300 g )
  • 1 Rode Ui ( 60 g )
  • 1 Teen Knoflook ( 4 g )
  • 15 ml Olijfolie ( 2 x )
  • 1 liter Water
  • 1 Blokje Naturel Tofu ( 250 g )
  • 125 g Tauge
  • 200 ml Kokosmelk Light uit Blik ( of vol vet naar Smaak )
  • 2 EL Tamari
  • Zout & Peper naar Smaak
  • 25 g Bosuitjes in Ringen gesneden voor garnering

BEREIDING

Snij de Tofu in blokjes. Verwarm in een pannetje de olijfolie en roerbak de tofu erin tot de tofu knapperig wordt en zet opzij. img-3609-e1503335899515.jpgimg-3610-e1503335883528.jpg Snij de Chinese kool in dunne repen, was in een vergiet en laat goed uitlekken. Snij de ui in halve ringen en hak de knoflook heel fijn. Verwarm in een soeppan de olijfolie en bak de ui met de knoflook erin. Bak het geheel 5 minuten en blus het af met de water. Laat de water even opkoken en voeg dan de kool repen en de taugé erbij.   Voeg er de kokosmelk ertoe en laat het geheel gedurende 20 minuten op zacht vuurtje pruttelen. Voeg op het eind de tofu en de Tamari ertoe en breng de soep op smaak met zout en peper. Dien de soep op met de bosuitjes. Serveer paar sneetjes brood erbij en geniet :-) Voedingswaarde voor de hele soep: 799 C, 30.5 g KH, 42.2 g E, 57.4 g Vet en 6.3 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie: 200 C, 7.6 g KH, 10.6 g E, 14.4 g Vet en 1.6 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten