MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Linzen-Broccoli Curry met Bloemkool

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

2 - 3 personen :
  • 100 g gedroogde Linzen ( groene )
  • 250 g Broccoli
  • 250 g Bloemkool
  • 10 ml Olijfolie
  • 1 grote Rode Ui ( 100 g )
  • 1 Teen Knoflook ( 4 g )
  • 12 g = 1 EL Curry Pasta
  • 200 ml Kokosmelk light
  • Zout & Peper naar Smaak

BEREIDING

Verwijder de stronk van de bloemkool en de broccoli en snij deze in kleine roosjes. Kook de linzen, de bloemkool en de broccoli gaar in water en laat ze uitlekken. Broccoli behoudt zijn kleur het beste, als je ze pas toevoegt, wanneer het water kookt. Laat het geheel ca. 20 minuten gaar koken. Wanneer de groente gaar is, spoel je deze in ijskoud water en je krijgt een frisgroene kleur van de broccoli en linzen ;-) Snij de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui en de knoflook erin. Als de ui glazig is geworden, voeg de curry pasta toe en laat even meebakken, om de smaken te laten vrijkomen. Blus het geheel met de kokosmelk en laat even doorkoken. Voeg nu de groente en de linzen toe en roer even kort mee. En klaar is een heerlijk smakende groente-curry :-) Eet smakelijk :-) Tip: Serveer met Basmati-Rijst, of met Wilde Rijst of met gekookt Quinoa ;-) Voedingswaarde voor 3 porties: 696 C, 104.6 g KH, 39.3 g E, 17.5 g Vet en 44.7 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie: 232 C, 34.9 g KH, 13.1 g E, 5.8 g Vet en 14.9 g Vezel  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten