Dit gerecht is zo makkelijk. Er zijn ook heel veel andere recepten te vinden op internet, ook op youtube zijn diverse filmen, hoe jij zo een spaghetti pompoen kan voorbereiden. This is the easy way ;-)
Ingrediënten
voor 2 porties:
- 1 Spaghetti Pompoen ( die van mij was 850 g )
- 20 ml Olijfolie
- 3 Tenen versgeperst Knoflook
- 3 g Italiaanse Kruiden
- Zout & Peper naar Smaak
Voor de saus:
- 1 Courgette ( 280 g )
- 5 ml Olijfolie
- 1 Ui ( 80 g )
- 50 g Tomatenpuree
- 2 g Italiaanse Kruiden
- Zout & Peper naar Smaak
- iets water
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 graden. Snij de pompoen de lengte naar in 2 helften. Maak de pompoen schoon van binnen, indien jij de pitten verwijdert. Maak er een dressing uit de ingrediënten en besmeer de binnenzijde van de pompoen aardig met de dressing. Leg de pompoen met de binnenzijde op een met een bakpapier bekleed bakplaat.
Laat de pompoen gedurende 45 - 60 minuten gaar worden. ( De gaartijd is ervan afhankelijk, hoe groot de pompoen is ) . In de tussentijd kan jij de saus voorbereiden. Schil de ui en snij in kleine blokjes. Was de courgette en snij deze ook in kleine blokjes. Verwarm in een pan de olijfolie en fruit de ui erin tot deze glazig wordt. Doe de courgette erbij en laat een paar minuten mee fruiten. Voeg de tomatenpuree , zout en peper erbij en roer alles goed door elkaar. Giet de water eroverheen, en laat het geheel met de deksel erop gedurende 12 minuten op een klein pitje pruttelen.
Als de pompoen klaar is, haal de bakplaat uit de oven en laat de pompoen even iets afkoelen. Nu kan jij met een vork de vruchtvlees eruit halen en op de borden verdelen.
Garneer de "spaghetti" met de courgette saus en doe er nog edelgist vlokken eroverheen ;-) voor wie het lekker vind ;-) Enjoy your meal :-)
Voedingswaarde voor 2 porties: 485 C, 46.6 g KH, 13.9 g E, 25.7 g Vet en 16 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 243 C, 23.3 g KH, 7 g E, 12.9 g Vet en 8 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *