Knapperige Wafels

INGREDIËNTEN

4 porties á 2 stukken= 8 wafels:

  • 400 ml Sojamelk Unsweeted
  • 2 TL Appel Cider Azijn ( 4 ml )
  • 1 Banaan ( 100 g )
  • 250 g Havermeel
  • 8 g Wijnsteen Bakpoeder ( of gewone Bakpoeder )
  • 1 g Vanille Extract
  • snuifje Zout
  • iets plantaardige Margarine voor de Wafelijzer

BEREIDING

Vooraf met de sojamelk en de appelcider azijn “Karnamelk” herstellen. Hiervoor de sojamelk en de appelcider azijn met elkaar mixen en laten staan, tot de melk iets dikker wordt. Nu alle ingrediënten met elkaar mixen tot een smeuïge mengsel ontstaat. Laat de mengsel even 10 – 15 minuten opstijven. Verhit de wafelijzer en besmeer het met heel weinig plantaardige margarine. Giet nu iets van de deeg in de wafelijzer. ( Elke wafelijzer is anders….. sommigen hebben een vier-delig overvlakte en sommigen maar 2 delig, net die van mijn ) Sluit de wafelijzer en wacht tot de wafels heel gold-bruin gebakken zijn. Haal de wafels eruit en laat deze op een rooster afkoelen. Doe dit zolang, tot alles deeg is verbruikt. Doe de wafels voor het opdienen nog een keer heel kort in de bakoven en warm deze nog een keer op. Jij kan de wafels ook koud eten…. Dien de wafels naar believen met fruit en poedersuiker op of slagroom of met stroop…. Smaken verschillen 😉 en lekker smullen maar 🙂

Tip: als jij wilt, kan jij ook in de deeg klein gehakte noten naar smaak toevoegen, of 1 EL Raw Cacao…. Ik zeg altijd, smaken verschillen en durf te experimenteren 🙂

 

Voedingswaarde voor 8 stukken: 1184 C, 190 g KH, 41.8 g E, 23.3 g Vet en 3.4 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie van 2 stukken: 296 C, 47.5 g KH, 10.5 g E, 11.7 g Vet en 1.7 g Vezel

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *