Kleurrijke Salade Bowl

Salades kan jij heel zij maken, maar jij kan deze ook heel kleurrijk en voedzaam maken. Ik probeer altijd creatief te zijn, want het ook eet natuurlijk mee. Dus maak ik mijn salade bowls altijd kleurrijk en ik doe alles erin, waar ik op gegeven moment trek in heb en vooral, wat ik in de koelkast. Deze Salade is ook zo ontstaan: ik had van de dag ervoor nog gekookt quinoa en kikkerewtven over. Dus heb ik maar alles nog erbij gedaan, wat ik zo in de koelkast vond 😉

INGREDIËNTEN

2  porties:

 • 50 g gekookt Quinoa ( ik neem altijd de gemengde, dit ziet er al kleurijk uit )
 • 100 g gekookte Kikkererwten of Kikkererwten uit glazen pot
 • 75 g Rucola
 • 100 g Rode Kool
 • 100 g Wortel
 • 10 g Alfa Alfa Kiemen

voor de Vinaigrette:

 • 20 g Mosterd
 • 10 ml Olijfolie
 • 15 ml Appelcider Azijn
 • 5 ml Balsamico
 • 5 ml Dadel Stroop
 • 10 ml Water
 • Zout & Peper naar Smaak

BEREIDING

Kook de Quinoa naar de bereidingsaanwijzingen op de verpakking en laat goed afkoelen. Spoel de kikkererwten in een afgiet goed af en laat goed uitlekken. Bereid alvast de vinaigrette, daarmee de smaken zich goed met elkaar kunnen vermengen. Doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en mix deze goed door elkaar. Zet het in de koelkast voor een korte moment. Snij de rode kool in heel fijne dunne repen. Schil de wortel en snij met een julienne schiller in heel fijne dunne repen. Doe de rucola als basis in een grote kom/bowl. Doe de rest van de ingrediënten boven op de rucola en dien de salade op met de vinaigrette. Eet Smakelijk 🙂

 

 

Voedingswaarde voor de hele salade bowl: 408 C, 49.2 g KH, 16.3 g E, 14.7 g Vet en 14.5 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie: 204 C, 24.6 g KH, 8.2 g E, 7.4 g Vet en 7.3 g Vezel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *