Turkse Boeren “Feta” Salade

Ingrediënten

  • 5-6 blaadjes Little Gem Sla
  • 250 g Komkommer
  • 6-8 Cherrytomaatjes
  • 8 -10 zwarte Olijven zonder pitten
  • 2 EL in ringen gesneden Bosuitjes

Dressing:

  • 150 g Tofu Natuur
  • 40 g Azijn
  • 20 ml Citroensap
  • 1 g Chilipoeder
  • 1 TL Zout
  • 1 EL Olijfolie
  • 1 g Peper
  • 10 g Bieslook
  • 1- 2 geperste Knoflooktenen
  • 2 TL gedroogde Provinciaalse Kruiden

BEREIDING

Tofu-Feta van te voeren voorbereiden: In een glazen pot met deksel, de azijn citroensap, olijfolie, zout , chilipoeder, peper, bieslook, knoflook en de kruiden goed vermengen. Wie wil, kan ook graag nog andere kruiden gebruiken net als thymian, rozemarijn, basilicum ….gewoon naar smaak. Alles goed met elkaar vermengen. De tofu in kleine blokjes snijden en ook in de glazen pot erbij doen en goed vermengen, zo dat de marinade/dressing goed in de tofu kan intrekken. De glazen pot goed dicht doen en voor meerdere uren of over nacht in de koelkast bewaren.

Komkommer, tomaat en sla blaadjes wassen en goed afdrogen. De komkommer in plakjes of blokjes snijden, de tomaatjes halveren. In een grote kom de de salade naar smaak opmaken, alles met elkaar vermengen, of decoratief opmaken met de slablaadjes en de olijven, tofu-feta erover doen en eventueel nog van de dressing erover gieten. Eet smakelijk 🙂

Voedingswaarde dressing: 170 C, 10.7 g KH, 1.6 E, 14.5 Vet en 0.8 Vezel
Voedingswaarde sla met tofu en 10 g van de dressing: 330 C, 19.3 g KH, 21.6 g E, 16.1 g Vet, 6.6 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *