Granola Glutenvrij en zonder Granen

Ingrediënten

1 grote glazen pot = 450 g = 8 -10 porties

  • 80 ml Kokosolie gesmolten
  • 80 g Quinoa Gepoft
  • 80 g Amaranth Gepoft
  •  60 g gemalen Lijnzaad
  • 50 g Kakao Nibs
  • 30 g grof gehakte ruwe Walnoten ( of andere ongebrand Noten )
  • 30 g grof gehakte ruwe Pecan Noten ( of andere ongebrand Noten )
  • 25 g Pompoenpitten
  • 15 g Hennepzaad
  • 1 g Vanille Poeder
  • 1 g Kaneel

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 180 graden ( hetelucht oven ). Laat kokosolie in een pan smelten en zet opzij en laat afkoelen. Vermeng alle ingrediënten in een kom.

Voeg de gesmolten kokosolie toe in de kom en roer alles goed door elkaar. Verdeel het geheel op een met bakpapier belegd bakblik. Hoe dunner je het op de bakblik verdeelt, hoe regelmatiger wordt de granola gebakken. Bak de granola 15 – 20 minuten goud bruin en laat goed afkoelen. Let op, dat de noten en de cacao nibs niet verbranden. Controleer tegen de einde van de baktijd regelmatig, of de granola klaar is.

Als de granola goed is afgekoeld, kan jij deze in een luchtdichte glazen pot bewaren. Nu kan jij de granola puur met plantaardige yoghurt of plantaardige melk als ontbijt nuttigen, maar jij kan deze ook als garnering of deco voor een dessert, mousse of ontbijt-papje nemen. Ik neem als een portie 8 eetlepels, dat zijn dan ongeveer 50 g. Je kan natuurlijk ook meer nemen 😉 Doe ik ook, als de honger groter is 🙂 🙂 🙂

Hier op de foto is een bijvoorbeeld, hier heb ik twee kleine appelen ( ca. 120 g ) met iets water pureert in een blender, 120 g blauwe bessen en  1/2 portie ( 4 EL ) granola toegevoegd. Dat is een heerlijk ontbijt / tussendoortje 😉 😉

EET SMAKKELIJK !!!

Voedingswaarde voor de hele Pot : 1731 C, 146.2 g KH, 53.8 g E, 110.2 g Vet en 58.9 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie van 8 EL = 50 g ( zonder yoghurt/melk ) :  192 C, 16.2 g KH, 6 g E, 12.2 g Vet en 6.5 g Vezel

P.S.: Vergeet niet de nieuwe Voedingswaarde te berekenen, als jij de granola toebereid hebt met een papje of yoghurt/melk ! ! !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *