[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=vsGl-vzjAdM[/embedyt]
INGREDIËNTEN
2 porties:
- 1 Courgette ( ca. 350 g )
- 1 kleine rode Ui ( 40 g )
- 70 g Tempeh
- 10 ml Kokosolie of Olijfolie
- 1 Tomaat
- Zout & Peper
- van alle gedroogde Kruiden een snuifje:
- Majoraan, Paprikapoeder, Oregano, Basilicum, Rozemarijn, Tijm
- Edelgistvlokken
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 graden. Was de courgette en snij in 2 gelijke helften door midden. Haal de vruchtvlees met behulp van een EL eruit en bewaar deze. Leeg de courgette helften bijzij.
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/71/img-2252-249x300-176.jpg)
Snij de ui, de vruchtvlees van de courgette, de tomaat en de tempeh in heel kleine blokjes.
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/71/img-2254-300x300-177.jpg)
Verhit in een pan de kokosolie en fruit de ui, de vruchtvlees van de courgette en de tempeh met alle kruiden, zout en peper erin.
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/71/img-2253-225x300-178.jpg)
Als de mengel de structuur van een "roerei" heeft gekregen, voeg je uiteindelijk nog de kleingesneden tomaat erbij, en laat deze ca. nog 1- 2 minuten mee fruiten.
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/71/img-2255-225x300-179.jpg)
Nu kan jij de courgette helften met deze mengsel vullen en de gevulde courgettes in een oven schaal zetten. Doe er nog iets Edelgistvlokken erop.
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/71/img-2256-e1496935559422-225x300-180.jpg)
Bak de courgettes in 20 tot 25 minuten gaar. ( Zo blijft de courgette bit gaar, ik hou niet ervan, als courgette de papperig worden, maar smaken verschillen...) Eet smakelijk :-)
Voedingswaarde voor de hele recept: 345 C, 25.8 g KH, 21.5 g E, 20 g Vet en 7.8 Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *