Framboos Coco Cake

INGREDIËNTEN

voor 6 stuks:

voor de bodem:

  • 50 g ongezouten ongebrand Walnoten ( of andere noten naar smaak )
  • 40 g gedroogd Mango in water ingeweekt ( of ander gedroogd fruit naar smaak ) ( ik neem Mango, omdat Mango van zich uit een zoete fruit is, en ik dan minder Zoetmiddel nodig heb )
  • 70 g Kokosrasp
  • 40 g Kokosolie
  • 40 g Agave Siroop ( of ander Zoetmiddel naar smaak )
  • snuifje Zout

voor de framboos creme:

  • 120 g ruwe Cashew Noten ( min. 2 uur ingeweekt in water )
  • 30 g Agave Siroop ( of ander Zoetmiddel naar smaak )
  • schuitje Citroensap
  • 50 g verse Frambozen
  • 200 ml light Kokosmelk uit blik ( als je wilt, kan jij ook volle Kokosmelk nemen, ik neem light, om calorieën te sparen 😉 )

BEREIDING

Week de Cashew Noten het best een nacht van tevoren, maar kan ook 2 uur zijn. Hoe langer de noten ingeweekt zijn, hoe smeuïger de crème op de cake wordt. Week de gedroogde mango ca. half uur in iets water, zo dat de mango net onder water staat.

Als de mango goed ingeweekt is, haal deze uit de water, maar giet de water niet weg. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine of blender en mix goed. Voeg event. iets van de week water van de mango ertoe.

Doe deze mengsel in een vierkante schaaltje, die jij ervoor al met vershoudfolie bedekt had. Zo kan de cake later beter uit de vorm eruit gehaald worden. Zet de schaal nu even in de koolkast, tot jij de  framboos creme voorbereid. Doe hiervoor de ingeweekte en uitgelekte Cashew Noten met de rest van de ingrediënten in een blender of keukenmachine en laat tot een egaal glad mengsel mixen.

Haal de schaal met de bodem uit de koelkast en schep de framboos creme erover en maak een glad overvlakte. Doe nu de cake voor min. 2 uur in de diepvries. Over nacht is nog beter. Haal de cake minimaal 30 tot 45 minuten voor het serveren uit de diepvries en serveer met fruit of noten…Smullen maar 😉

Voedingswaarde voor 6 stukken: 2372 C, 129.2 KH, 40.5 E, 189.2 g Vet en 8.3 Vezel

Voedingswaarde voor 1 stuk: 395 C, 21.5 g KH, 6.8 g E, 31.5 g Vet en 1.4 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *