Koolrabi is een van mijn favorieten. Ik eet het in plakken gesneden zo als tussendoor, of met iets erop, of met pindakaas, of met smeersels, of mijn eigen gemaakte tapenades. Koolrabi is een caloriearm groente. Jammer, dat deze niet over de hele jaar te koop is :-(
INGREDIËNTEN
2 porties:
- 1 grote Koorabi ( ca. 400 g )
- 15 g Amandelschaafsel
- 10 ml Olijfolie
- 15 ml Citroensap
- Zout & Peper naar Smaak
BEREIDING
Doe de amandelschaafsel in een pan en laat deze iets knapperig en bruin worden.
Schil de koolrabi en snij in 2 helften. Maak er flinter dunne plakken. ( Ik neem altijd een kaasschaaf ter hulp ) en doe deze in een kom.
Voeg de helft van de amandelschaafsel, olijfolie, citroensap, zout & peper toe en meng alles goed door elkaar.
Nu kan jij de salade naar believen op een board opmaken en met de andere helft van de amandelschaafsel decoreren. Wees creatief, het ook eet mee ;-)
Voedingswaarde zonder aardbeien: 285 C, 27.2 g KH, 10 g E, 17.5 g Vet en 19 g Vezel
Tip: Deze portie is voor 2 personen als salade en bijgerecht, maar kan jij deze ook als hoofdgerecht eten in de middag als lunch ;-)
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *