MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Koolrabi Salade

Salades
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Koolrabi is een van mijn favorieten. Ik eet het in plakken gesneden zo als tussendoor, of met iets erop, of met pindakaas, of met smeersels, of mijn eigen gemaakte tapenades. Koolrabi is een caloriearm groente. Jammer, dat deze niet over de hele jaar te koop is :-(

INGREDIËNTEN

2 porties:
  • 1 grote Koorabi ( ca. 400 g )
  • 15 g Amandelschaafsel
  • 10 ml Olijfolie
  • 15 ml Citroensap
  • Zout & Peper naar Smaak

BEREIDING

Doe de amandelschaafsel in een pan en laat deze iets knapperig en bruin worden.                            Schil de koolrabi en snij in 2 helften. Maak er flinter dunne plakken. ( Ik neem altijd een kaasschaaf ter hulp ) en doe deze in een kom. img-2285.jpgimg-2284-e1496913472103.jpgimg-2286.jpg Voeg de helft van de amandelschaafsel, olijfolie, citroensap, zout & peper toe en meng alles goed door elkaar. Nu kan jij de salade naar believen op een board opmaken en met de andere helft van de amandelschaafsel decoreren. Wees creatief, het ook eet mee ;-) Voedingswaarde zonder aardbeien: 285 C, 27.2 g KH, 10 g E, 17.5 g Vet en 19 g Vezel Tip: Deze portie is voor 2 personen als salade en bijgerecht, maar kan jij deze ook als hoofdgerecht eten in de middag als lunch ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten