Fitness Vanillekipferl 2.0

En deze versie 2.0 is helemaal voor fitness guru’s , die op hun voeding opletten en toch willen genieten ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ย 

Met de voorpret voor Kerst begint in Duitsland het bakken van special Kerstgebak. Hoe hier de kruidnoot, de pepernoot en de chocolade letter een must is, zo zijn er een aantal soorten gebak in Duitsland, die ook een must op tafel zijn. Een ervan is de vanillekipferl.

De echte oorspronkelijke recept wordt natuurlijk met boter gemaakt. Ik heb deze recept aangepast en compleet plantaardig en glutenvrij gemaakt. Natuurlijk smaakt het niet precies zo, hoe het hoort, maar het komt 98 % aan de buurt van de enige echte vanillekipferl

INGREDIร‹NTEN

ca. 36 stuks ( 1 bakblik ) :

  • 100 g gemalen Hazelnoten
  • 140 g glutenvrij Bakmeel van Schรคr Mix C
  • 50 g neutraal Protein Poeder ( zonder Smaak )ย 
  • 50 g Protein Poeder met Vanille Smaak
  • 3 g Vanille Poeder
  • 15 g Arrow Root Poeder ( dat is een Bindmiddel )

  • snufje Zout
  • 125 g Vegan Boter ( bijvoorbeeld van Jumbo WAJANG of uit de natuurwinkel ALSAN )
  • 120 ml Agave Siroop ( of meer naar Smaak )
  • 20 g Poedersuiker ( ik bestel mijn poedersuiker op internet, omdat die geen suikers bevat )

BEREIDING

Doe alle ingrediรซnten, behalve de poedersuiker, in een grote kom en kneed met je handen tot een mooie stevige deeg.

Rol de deeg tot een bal, wikkel het in vershoudfolie en laat het voor 30 – 45 minuten in de koelkast opstijven / rusten.

Bekleed een bakblik met bakpapier. Draai uit de de deeg een balletje. Rol deze balletje ca. 1 cm uit en buig het in een vorm van een maan, net als de foto’s:

( Normaal verwarm ik de bakoven voordat ik met het kneden en ect. begin. Maar omdat het heel lang duurt, tot al de deeg bewerkt is, vind ik het zonde, om onnodig elektriciteit te verbruiken.)

Leg de deeg maandjes een bij een naast elkaar, tot alle deeg is bewerkt. Verwarm de bakoven op 160 graad. ( hetelucht oven ) Bak de bakblik gedurende 12 – 15 minuten, tot dat het gebak een mooie zacht goud roze kleur heeft.

Laat de gebak compleet afkoelen op een rost, niet op de bakblik !!! Als het gebak afgekoeld is, bestrooi het compleet met poedersuiker.

In dichte metalen dozen is het gebak paar weken houdbaar. Maar bij ons thuis halen de vanillekipferl net de kerst ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

ย 

EET SMAKELIJK!!!ย 

Voedingswaarde voor het hele recept :ย 2778 C, 255.7 g KH, 92.7 g E, 165 g Vet en 20.8 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 Vanillekipferl van 36:ย 77 C, 7.1 g KH, 2.6 g E, 4.6 g Vet en 0.6 g Vezel

Deze recept heeft minder Calorien, minder Koolhydraten, MEER Eiwitten, minder Vetten als mijn ander recept van deย vanilleย kipferl. 1 vanille kipferl is bijna dubbel zo dik.

1 de Bakblik passen 49 stuk en 2 de bakblik passen 36 stuk ย 

Voedingswaarde voor de hele receptย normale versieย ookย uitย mijn receptenย : 3836 C, 402.6 g KH, 32.1 g E, 252.5 g Vet en 28.3 g Vezel

ย 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *