MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Courgette-Pastinaak-Soep

Soepen
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

2 - 4 porties:
  • 350 g Courgette
  • 2 Pastinaken ( 170 g )
  • 1 Teen verse Knoflook ( 4 g )
  • 1 Rode Ui ( 80 g )
  • 1 g Venkelzaad
  • 1 g Anijszaad
  • 800 - 850 ml Water
  • Zout & Peper naar Smaak
  • snuifje Nootmuskaat
  • 25 ml Hazelnootolie of Walnootolie
  • 5 g per portie gehakte Hazelnoten of Walnoten

BEREIDING

Was de courgette, verwijder het eindstukje en snij in blokjes. Verwijder de eindstukken van de pastinaken en schil de pastinaken. Snij ook deze in blokjes. Snij de ui en knoflook in kleine stukken. Doe alle ingrediënten behalve de kruiden en water in een grote soep pan en fruit alles met elkaar en roer alles goed door. Als de groente goed "aangebraden" en gefruit is, voeg de water, de venkel- en anijszaad toe. Laat de water even opkoken, doe de deksel op de pan en laat de soep gedurende 30 minuten op een laag vuurtje pruttelen. Breng op smaak met zout & peper, nootmuskaat. Voeg de hazelnootolie en pureer de soep met een pureer stafje. Breng eventueel not op smaak met zout & Peper. Dien de soep op en decoreer met de gehakte noten. Voedingswaarde voor de hele soep: 580 C, 55.3 g KH, 10.2 g E, 37.1 g Vet en 14 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie: 145 C, 13.8 g KH, 2.6 g E, 9.3 g Vet en 3.5 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten