INGREDIËNTEN
Voor 4 porties:
- 12 - 14 Witte schoongemaakte Asperges
Voor de Aziatische of Oosterse Dressing:
- 2 kleingesneden tenen Knoflook
- 1 - 2 cm fijngesneden Gember
- 3 - 5 g verse Koriander fijn gesneden
- 3 - 5 g verse Peterselie fijn gehakt
- 1 verse rode Peper of Chili
- 15 g in ringen gesneden Bosui of Lenteuitjes
- 50 ml Tamari of Sojasaus
- 40 ml Sesamolie
- 40 ml Water
- schuitje Citroensap
- Sesamzaden
- Nigellazaden ( Zwarte Komijn )
BEREIDING
Snij de knoflook, de gember, de koriander, de peterselie, bosuitjes en de chili heel fijn en geef deze in een kom of glazen pot. Doe de tamari saus, de sesamolie, water en de citroensap erbij en hussel goed door elkaar, zo dat de smaken in elkaar trekken.
Snij de einden van de asperges en schil deze goed. Doe deze in een grote pan en vul deze met ruim water, zodat de asperges in heel geheel onder water staan. Voeg eventueel iets zout erbij. Laat de asperges nu koken. Als de water kookt, laat de pan nog ca. 10 - 15 minuten op de vuur. Let op, dat de asperges niet doorkoken. De tijd hang ervan af, hoe dik de asperges zijn. Dus controleer tussendoor, of de asperges gaar zijn. Als deze nu gaar zijn, water afgieten en de asperges goed laten uitlekken.
Nu kan jij de asperges met de dressing opdienen en met sesamzaad en nigella afmaken. Eet smakelijk :-)
Voedingswaarde voor een glas dressing : 403 C, 10.2 g KH, 7.2 g E, 38.3 g Vet en 2.5 g Vezels
Tip: De dressing is in de koelkast zeker nog 5 - 7 dagen houdbaar in een glazen pot met deksel. Deze dressing is ook heerlijk bij sushi of springrolls of loempia ( Vegane natuurlijk ;-) )
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *