Chinese Kool- Roulade

INGREDIËNTEN

8 Stuks

2 – 4 porties: ( afhankelijk of hoofdgerecht of bijgerecht )

  • 600 g Chinese Kool ( waarvan 8 grote Bladeren ca. 400 g )
  • 200 g Boerenkool kleingesneden
  • 200 g voorgesneden Champignons
  • 15 ml Olijfolie
  • 1 Rode Ui ( 80 g ) kleingesneden
  • 2 Teen Knoflook ( 8 g ) klein gehakt
  • 35 g Pijnboompitten
  • 35 g gedroogde Rozijnen
  • 4 g Kaneel
  • Zout & Peper naar Smaak

BEREIDING

Snij het eindstuk van de kool en verwijder eventueel slechte bladeren. Maak 8 grote bladeren los en duik deze kort in kokend water. Niet alle ter gelijke tijd !!! Hooguit 2 – 3 bladen bij elkaar. Haal naar 1 tot 2 minuten de bladen uit de kokend water en laat in een vergiet goed uitlekken.

 

Snij de rest van de kool in kleine stukken en laat deze nog een keer met hulp van een keukenmachine in nog kleine stukken hakken. Voeg de boerenkool en de champignons erbij en laat alles goed met elkaar vermengen.

( normaal KOOP ik geen voorgesneden en in plastic verpakte groente, alleen maar als deze in de aanbieding zijn )

Verwarm in een pan de olijfolie en voeg de ui, de knoflook, de pijnboompitten en de rozijnen erbij en laat alles goed fruiten, tot de pijnboom pitten een bruine kleur krijgen.

Nu kan jij de kleingehakte groente mengsel erbij voegen. Breng het op smaak met kaneel, zout & peper en roerbak het geheel zo gedurende 10 minuutjes, als die klaar is, even laten afkoelen.

Neem nu een plankje en leg er een kool blaadje erop. Geef een lepel van de vulling en rol de kool blaadje goed, daarmee de vulling niet kan uitvallen. Zet de roulade in een pan. Doe deze stap, tot alle bladeren klaar zijn. ( Het kan goed zijn, dat er vulling erover blijft, maar die gaan wij nog gebruiken 😉 )

Leg op de roulades een bord, om dat geheel iets aan gewicht te geven. Zo kunnen de roulades tijdens het koken niet uitklaar vallen, of open gaan. Doe in de pan en beetje water en laat de pan op een laag pitje gedurende 15 – 20 minuutjes zachtjes koken. Als deze klaar is, giet voorzichtig de kookvocht eraf. Nu kan jij de roulades opdienen met de vulling 😉 ( De vulling lijkt op groene risotto, dus is het ook een mooie gerecht om zo te eten 😉 )

 

EET SMAKELIJK !!!

 

Voedingswaarde voor het hele gerecht : 790 C, 74 g KH, 24.9 g E, 42.8 g Vet en 12.3 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 stuk van 8 : 99 C, 9.3 g KH, 3.1 g E, 5.4 g Vet en 1.5 g Vezel 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *