INGREDIËNTEN
2 - 4 porties: ( afhankelijk van de honger en de appetijt )
- 200 g Soya Bean Noodles ( of ander gluten vrij Spaghetti )
- 200 g Kastanje Champignongs
- 30 g Ruwe Walnoten ( ongezouten en ongebraden )
- 10 ml Olijfolie
- 1 Rode Ui ( 80 g )
- 1 Teen Knoflook ( 5 g )
- 200 ml gepasseerde Tomatensaus
- 30 g Tomatenpuree
- 2 g Italiaanse Kruiden
- 1 g Oregano
- Zout & Peper naar Smaak
- 50 - 100 ml Water
- Verse Peterselie en Bosui in Ringetjes voor de deco
BEREIDING
Als jij verse champignons neemt, dan was deze goed af en laat uitlekken. Snij deze iets kleiner. ( ik had hier al kant en klare gekocht, omdat deze in de aanbieding waren.... Ik koop niet echt graag kant en klaar.... alleen, als deze in de aanbieding zijn. ) Laat de champignon met de walnoten in een keukenapparaat of in een blender klein hakken.
Snij de ui en de knoflook in kleine blokjes. Verwarm in een pan de olijfolie en roerbak de ui erin. Als de ui iets aan kleur verandert is, voeg de "gehakt" en de knoflook erbij en roerbak verder.
Naar ca. 5 minuten voeg de tomatensaus, de tomatenpuree en de kruiden ertoe en roerbak alles goed door elkaar. Giet nu de water erbij, zet de deksel op de pan en laat de gehakt zo 10 minuutjes op zacht vuur langzaam pruttelen, tot die saus goed dik is geworden.
Bereid in de tussentijd de Soya Bean Noodles, of de spaghetti naar de bereidingswijze op de verpakking. Voor de soja spaghetti laat jij in een pan iets zoutwater koken. Doe de inhoud van de verpakking in het kokende water en roer kort om. Laat de soja spaghetti gedurende 7 - 10 minuten koken. Als de tijd om is en de spaghetti gar is, giet de spaghetti in een vergiet af en laat goed uitlekken. Doe de spaghetti terug in de pan en hou het warm.
Snij even een bosui in ringetjes, en pluk een paar bladen peterselie. Doe nu iets spaghetti op een bord of in een kom en giet er van de bolognese eroverheen. Garneer met de peterselie en de bosuitjes.
EET SMAKELIJK !!!
Voedingswaarde voor het hele gerecht : 1168 C, 101.2 g KH, 98.5 g E, 42.5 g Vet en 65.6 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie van 4 : 292 C, 25.3 g KH, 24.6 g E, 10.6 g Vet en 16.4 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *