MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Chickpeas in Courgette

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

2 porties:
  • 1 Courgette ( ca. 350 g )
  • 1/2 Rode Paprika ( 75 g )
  • 1 Kleine Rode Ui ( 40 g )
  • 1 - 2 Tenen Knoflook ( 6 g )
  • 40 g Tomatenpuree
  • 1 TL Cajun Kruiden ( 3 g )
  • 120 g Kikkererwten uit glazen pot uitgelekt
  • Zout & Peper naar smaak
  • 1  EL Edelgistvlokken ( 5 g )

     

BEREIDING

Giet de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Was de Cougette en snij in de lengte door. Hol de vruchtvlees van de courgette met hulp van een eetlepel uit en zet de courgette bij zij. Was de paprika en verwijder de pitjes. Snij de paprika, de ui, de knoflook en de vruchtvlees wan de courgette in kleine fijne blokjes. Verhit in een pan de kokosolie en fruit de kleingesneden groente erin tot de ui glazig wordt. Voeg de tomatenpuree, de cajun kruiden, Zout & Peper toe en roer alles goed door elkaar. Als laats voeg jij de kikkererwten toe en laat even nog 1 - 2 minuten mee fruiten en koken. Laat de vulling iets afkoelen. Nu kan jij de courgette helften met de kikkererwt mengsel vullen en doe er nog iets edelgistvlokken erop voor een kaas smaak ;-) Doe de courgette nu in de voorgewarmde oven ( 180 graden)  ca. 25 -30 minuten bakken. Heerlijk smullen :-) Voedingswaarde voor 2 porties: 456 C, 47.9 KH, 19.2 E, 18.7 Vet en 16.3 Vezel Voedingswaarde voor 1 portie: 228 C, 24 KH, 9.6 E, 9.4 Vet en 8.2 Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten