Carrot Muffin

INGREDIËNTEN

voor 18 stuks:

  • 200 g Boekweitmeel
  • 8 g Wijnsteenbakpoeder
  • 8 g Johannesbroodpitmeel
  • 3 g Xanthaangoom
  • 30 g Kokosrasp
  • 50 g Erythritol
  • 3 g Koekkruiden
  • 1 g Vanille-Extract
  • snuifje Zout
  • 40 ml Kokosolie
  • 60 g Appelpuree zonder suiker
  • 250 ml Kokosmelk ( Alpro )
  • 200 g Wortel
  • 100 g vegan Chocolade ( Vivani 75 % )

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 160 graden ( niet hetelucht ). Rasp de wortel fijn en leg bijzij. Vermeng eerst in een kom alle droge ingrediënten goed door elkaar. Vermeng in een andere kom alle natte ingrediënten. Mix nu alle ingrediënten zamen in een kom goed door elkaar.

Voeg nu de wortelrasp erbij en mix nog een keer goed door elkaar. Nu is de deeg klaar, om in de silicone muffin vormpjes te vullen. In een vormpje is een goed gevulde EL voldoende.

Bak de muffins nu ca. 40 tot 45 minuten. Als de muffin klaar zijn, haal deze uit de bakoven en laat die muffins, met een keuken doek afgedekt, afkoelen.

Laat de chocolade au bain-marie smelten en giet deze over de muffins.

Voedingswaarde voor 18 muffins: 2055 C, 235.8 KH,  46.5 E, 120.6 g Vet en 12.7 g Vezels

Voedingswaarde voor 1 Muffin: 114 C, 13.1 g KH, 2.6 g E, 6.7 g Vet en 0.7  g Vezels

Tip: ik heb hier oo de foto’s de dubbel menge aan muffins gemaakt voor een traktatie, maar is het ook handig, de dubbel portie te maken en de muffins, enkel ingepakt in alufolie, in de diepvries te bewaren. Zo is er altijd een gebak in huis voor onverwachte gasten of voor ontbijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *