MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Caribbean-Lentil-Bolognese

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Deze bolognese smaakt het best op courgette noodles, jij kan deze ook op normale pasta testen, toch ik vond het te machtig. Of ik combineer deze gewoon als hoofdgerecht met een lichte salade als rucola of veldsla. Ook is deze heerlijk als bijgerecht met gegrilde of gebakken Tofu-plakken :-)

INGREDIËNTEN

voor 2 - 3 porties:
  • 200 g Courgette ( Ik naam hier een gele en een normale courgette, dat maakt het nog kleurrijker)
  • 200 g Wortel ( 100 g Sliertjes en 100 g voor de bolognese )
  • 100 g Rode Linzen
  • 50 g Rode Ui
  • 2 Tenen geperste verse Knoflook
  • 70 g Tomatenpuree
  • 20 g Kokosrasp
  • 10 ml Kokosolie
  • 10 g Krenten
  • 10 g Goji Bessen
  • 100 ml Water
  • Zout & Peper
  • 10 g Kokos-Schaafsel

BEREIDING

Snij van de courgette en de wortel met hulp van een spiral-snijder, lange spaghetti achtige sliertjes en leg even terzijde.                  Was de linzen onder lopend water in een afgiet en was deze goed, tot de water niet meer melkachtig is. Kook de linzen in een pannetje met ruim water in 10 minuten. Deze hoeven niet helemaal gaar te worden. Tussentijdelijk, kan jij al de ui en de wortel in heel fijne blokjes hakken/snijden. Als de linzen klaar zijn, giet af en laat goed uitlekken. Verwarm in een pan de kokosolie en voeg de fijn gesneden ui, wortel, krenten Goji bessen en de knoflook toe en fruit deze ca. 5 minuten heel goed.                   Hiernaar voeg de tomatenpuree en de kokosrasp erbij. Roer alles even goed door elkaar en laat even nog 1 minuut mee fruiten. Nu voeg jij de linzen toe en roer deze even ook kort door de mengsel. Voeg nu 100 ml water erbij, laat kort opkoken en zet hiernaar de vuurtje heel laag en laat het mengsel ca. 10 - 15 minuten met deksel erop zachtjes pruttelen. Nu is de bolognese klaar.                     Verwarm in een ander pannetje 1 TL Kokosolie en doe de groente sliertjes hier erin. Laat de "spaghetti" goed braden. Roer vaker voorzichtig erdoor. ( Ik hou deze voorgang heel kort, omdat de "spaghetti" soms de pap achtig en waterig wordt ) Doe de deksel van de pan erop en laat even 2 - 3 minuten verder braden. En klaar is de spaghetti. Nu kan jij de spaghetti met de bolognese opdienen en nog eventueel met extra Goji Bessen en kokoschafsel serveren. Eet smakelijk :-)   Voedingswaarde voor het hele gerecht: 920 C, 95.2 g KH, 41.6 g E, 31.6 g Vet en 14.8 g Vezels    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten