MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Bloemkool Ontbijt Porridge

Ontbijt
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

1 - 2 porties:
  • 100 g Bloemkool ( in kleine rijst korreltjes bewerkt )
  • 1 Banaan geprakt ( 100 g )
  • 150 ml Kokosmelk van Alpro
  • 1 g Vanille Poeder
  • 2 g Kaneel
  • 1 Medjool Dadel ( 25 g )  of  ( 3 Dadels naar Smaak, om de bloemkool-smaak überhaupt niet te proeven)
  • 10 g Kokosrasp
  • 10 g Lijnzaad
  • Noten en Fruit naar smaak voor bovenop de pap

BEREIDING

Laat 100 g Bloemkool-Roosjes in een blender tot rijst korreltjes klein malen. Doe behalve de Bloemkoolrijst  en de lijnzaad alle  ingrediënten in een blender en laat goed met elkaar mixen. img-3784-e1505216805473.jpgimg-3785-e1505216959160.jpg Doe de bloemkool rijst met de banaan mengsel in een pan en laat op een zacht vuurtje langzaam pruttelen. Roer vaker door. Als de pap goed dik geworden is, zet de vuur uit en voeg nu nog de lijnzaad erbij en roer nog een keer goed door. Giet de pap in een kom en decoreer met fruit en noten naar believen. Ik had hier 35 g Bramen en 20 g Pecan Noten. Als "die-hard" vind ik dit lekker smaken, maar als jij deze pap de eerste keer maakt, raad ik je misschien toch paar dadels meer te nemen ;-)   Voedingswaarde voor de hele pap: 328 C, 56.7 g KH, 6.4 g E, 11.7 g Vet en 11.2 g Vezel  Tip: Ik maak er twee porties van voor twee dagen en vul de portie dan elke dag aan met iets Protein Poeder en water ;-)  voor meer eiwitten ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten