Ingrediënten
ca. 160 stuks ( maar als jij de bites groter wil draaien, dat kan ook, dan heb jij minder bites ) :
- 100 g plantaardig Margarine ( kamertemperatuur , beter is het, als die gesmolten is )
- 250 g Erythritol
- 2 g Vanille Poeder
- 6 toy 8 druppels Rum Aroma of 15 ml Rum
- 250 g Glutenvrij Meel van Schär
- 8 g Wijnsteen Bakpoeder ( of ander Bakmiddel )
- 50 ml Unsweeted Sojamelk ( of ander plantaardig Melk )
- 250 g geraspt Kokos
- 80 g Vegan Chocolade 75 % ( bijvoorbeeld van Vivani )
BEREIDING
Kneed uit alle ingrediënten ( behalve de kokosrasp en de chocolade ) een stevig deeg. Voeg nu de kokosrasp en kneed goed door tot een mooie zachte deeg, die iets kruimelig wordt door de kokosrasp.
Bekleed een bakblik of twee met bakpapier. Vorm uit de deeg balletjes. Iets groter als een Hazelnoot, maar kleiner als een Walnoot. De balletjes moeten niet perfect rond uitzien, ze hebben een leukere charme, als ze oneven "rond" zijn ;-) Zet de balletjes op de bakpapier. Verwarm nu de bakoven (hetelucht oven) op 165 graden. Als alle deeg helemaal tot "balletjes" verwerkt is, kan de bakblik voor 15 - 20 minuten in de bakoven.
Hal de bakblik uit de oven en laat de kokos bites goed afkoelen. Ze zijn nog zacht, maar als ze goed afgekoeld zijn, worden deze nog iets vaster ;-) Smelt de chocolade
au bain-marie
Besprenkel de afgekoelde kokos bites nu met zoveel chocolade, hoeveel jij wil. Ik heb heel fijne chocolade sliertjes gedaan, want zo overheerst de chocolade smaak de kokos smaak niet ;-)
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept : 3646 C, 504.3 g KH, 30.8 g E, 364.4 g Vet en 10 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 Kokosbite van 160 : 23 C, 3.2 g KH, 0.2 g E, 2.3 g Vet en 0.1 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *