MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Bloemkool Mini Pizza

Gebak Zoet & Hartig
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

Ingrediënten

4 porties :
  • 1 grote Bloemkool zonder stronk en bladen ( ca. 650 g )
  • 40 g Chiazaad + 150 ml Water
  • 80 g Erwten Protein Poeder of Amandelmeel of ander glutenvrij Meel
  • 3 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakmiddel
  • 12 g Psylliumvezels
  • 1 g Oregano droog
  • 1 g Basillicum droog
  • 1 g Rosmarijn droog
  • 1 g Italiaanse Kruiden droog
  • 1 g Knoflookpoeder
  • Zout & Peper naar Smaak
Beleg naar Smaak en Keuze
  • 80 g Tomatenpuree met water vermengd
  • 100 g Mais uit Blik / Glas
  • 80 g Groene Knoflookolijven
  • 100 g Cocktailtomaatjes

BEREIDING

Verwijder van de bloemkool de stronk en de bladen. Snij in kleine roosjes en laat deze dan in een blender tot rijst grote korrels hakken. Verhit in een pan iets zoutwater en laat de bloemkool korrels gedurende 7- 10 minuten koken. Giet de bloemkool in een vergiet en laat goed uitlekken. fullsizeoutput-34d1.jpegfullsizeoutput-34ce.jpegfullsizeoutput-34ca.jpeg Laat de bloemkool goed afkoelen en druk af en toe met een lepel de vocht eruit. Vermeng de chia zaad met de water tot een gelei achtig mengsel en zet in de koelkast. fullsizeoutput-34cd.jpegfullsizeoutput-34d0.jpegfullsizeoutput-34cc.jpeg Doe in een kom de meel, de kruiden, de knoflook, zout & peper, de bakpoeder en de psylliumvezels in roer goed door elkaar. Pers de overtollige vocht van de bloemkool met je handen en voeg deze mee in de kom. Voeg ook de chia gelei mee in de kom en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. stashtlrryukgdj7xoyuw-e1560347086456.jpgfullsizeoutput-34d5.jpegfullsizeoutput-34d6.jpegfullsizeoutput-34d2.jpegfullsizeoutput-34d3.jpeg Dek de deeg met een keukendoek af en laat op een rustig plekje nog een keer 45 minuten opstijven. Tussen tijdelijk kan jij alvast de beleg voorbereiden. Snij de olijven en de tomaatjes in plakken, giet de mais af en laat goed uitlekken, en vermeng de tomaten puree met iets water tot een saus. fullsizeoutput-34d9.jpegfullsizeoutput-34da.jpeg Verhit de bakoven op 200 graad ( hetelucht oven). Deel de deeg in 8 gelijke delen en vorm er 8 kleine pizza's van. Zet de mini pizza' s op een met bakpapier belegd bakblik. Bak nu de pizza's gedurende 30 minuten in de bakoven. fullsizeoutput-34d7.jpegfullsizeoutput-34d8.jpegfullsizeoutput-34dd.jpeg Haal de bakblik uit de bakoven en draai de pizza's even om. Smeer op elke pizza iets van de tomatensaus en doe de olijven, de mais en de tomaten erop en doe de bakblik nog een keer 15 - 20 minuten in de bakoven. fullsizeoutput-34dd.jpegfullsizeoutput-34dc.jpegfullsizeoutput-34db.jpegfullsizeoutput-34de.jpeg EET SMAKKELIJK !!! P. S. : Je kan de pizza's ook met andere ingrediënten belegen, bijvoorbeeld met uien ringen, champignons en artisjokken uit blik, paprika repen, ..... The sky is the limit ;-)  Voedingswaarde voor het geheel met Erwten Protein Poeder ( 8 mini pizza's ) :  898 C, 73.8 g KH,  94.7 g E,  28 g Vet en 30.9 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie met Erwten Protein Poeder  ( 2 mini Pizza's ) :  225 C, 18.5 g KH, 23.7 g E, 7 g Vet en 7.7 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten