Bloemkool Mini Pizza

Ingrediënten

4 porties :

  • 1 grote Bloemkool zonder stronk en bladen ( ca. 650 g )
  • 40 g Chiazaad + 150 ml Water
  • 80 g Erwten Protein Poeder of Amandelmeel of ander glutenvrij Meel
  • 3 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakmiddel
  • 12 g Psylliumvezels
  • 1 g Oregano droog
  • 1 g Basillicum droog
  • 1 g Rosmarijn droog
  • 1 g Italiaanse Kruiden droog
  • 1 g Knoflookpoeder
  • Zout & Peper naar Smaak

Beleg naar Smaak en Keuze

  • 80 g Tomatenpuree met water vermengd
  • 100 g Mais uit Blik / Glas
  • 80 g Groene Knoflookolijven
  • 100 g Cocktailtomaatjes

BEREIDING

Verwijder van de bloemkool de stronk en de bladen. Snij in kleine roosjes en laat deze dan in een blender tot rijst grote korrels hakken.

Verhit in een pan iets zoutwater en laat de bloemkool korrels gedurende 7- 10 minuten koken. Giet de bloemkool in een vergiet en laat goed uitlekken.

Laat de bloemkool goed afkoelen en druk af en toe met een lepel de vocht eruit.

Vermeng de chia zaad met de water tot een gelei achtig mengsel en zet in de koelkast.

Doe in een kom de meel, de kruiden, de knoflook, zout & peper, de bakpoeder en de psylliumvezels in roer goed door elkaar. Pers de overtollige vocht van de bloemkool met je handen en voeg deze mee in de kom. Voeg ook de chia gelei mee in de kom en kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

Dek de deeg met een keukendoek af en laat op een rustig plekje nog een keer 45 minuten opstijven. Tussen tijdelijk kan jij alvast de beleg voorbereiden. Snij de olijven en de tomaatjes in plakken, giet de mais af en laat goed uitlekken, en vermeng de tomaten puree met iets water tot een saus.

Verhit de bakoven op 200 graad ( hetelucht oven). Deel de deeg in 8 gelijke delen en vorm er 8 kleine pizza’s van. Zet de mini pizza’ s op een met bakpapier belegd bakblik. Bak nu de pizza’s gedurende 30 minuten in de bakoven.

Haal de bakblik uit de bakoven en draai de pizza’s even om. Smeer op elke pizza iets van de tomatensaus en doe de olijven, de mais en de tomaten erop en doe de bakblik nog een keer 15 – 20 minuten in de bakoven.

EET SMAKKELIJK !!!

P. S. : Je kan de pizza’s ook met andere ingrediënten belegen, bijvoorbeeld met uien ringen, champignons en artisjokken uit blik, paprika repen, ….. The sky is the limit 😉 

Voedingswaarde voor het geheel met Erwten Protein Poeder ( 8 mini pizza’s ) :  898 C, 73.8 g KH,  94.7 g E,  28 g Vet en 30.9 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie met Erwten Protein Poeder  ( 2 mini Pizza’s ) :  225 C, 18.5 g KH, 23.7 g E, 7 g Vet en 7.7 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *