Ingrediënten
6 porties:
- 1 Aubergine ( ca. 250 g )
- 1 Courgette ( ca. 320 g )
- 2 Bataten ( zoete Aardappel ca. 450 g )
- 180 g Macadamia Noten ( over nacht geweekt in water )
- 85 g gedroogde Tomaten
- 2 g Komijn poeder
- 2 Tenen Knoflook ( 6 g )
- 1 g Chili Peper
- 1 g Cayenne Peper
- Zout & Peper naar Smaak
- 15 ml Citroensap
- 100 - 150 ml Water
- Bieslook en Peterselie ter deco
BEREIDING
Week de macadamia noten en nacht van tevoren in water. Spoel de noten goed af en laat in een vergiet goed uitlekken.
Verwarm de bakoven op 180 graden ( hete lucht oven ) . Was de groente goed af en dep droog met een keuken papier. Snij alle groente in dunne plakken.
Kook de bataat schijfjes in een pan met water in 10 minuten bijtgaar. Giet het water af en laat ook deze goed uitlekken.
Doe de andere groente plakken op een met bakpapier bekleed bakplaat en laat deze 15 minuten in de bakoven.
In de tussen tijd kan de saus voorbereid worden. Doe hiervoor de geweekte noten, de gedroogde tomaten, de knoflook, de kruiden, de citroensap en de water in een blender en laat tot een egal pasta mixen.
Nu zijn alle laagjes klaar, om de Lasagne op te bouwen, hoe het de Italiaan letterlijk zegt :-)
Besmeer de ovenschaal met iets noten saus/pasta, leg hierover een laagje aubergine plakken, doe dan de courgette plakken en dan de bataat plakken erover. Doe deze stapje, tot alle groente is verbruikt. Eindig met de noten saus als laagje. Gooi er nog iets gedroogde oregano of Italiaanse kruiden erop.
Dek de ovenschaal met aluminium folie en zet de ovenschaal eerst 20 minuten bedekt in de oven. Neem later de aluminium folie weg en laat de ovenschaal nog 10 minuten langer bakken. Klaar is een heerlijk groente lasagne. Dien het op met iets bieslook en peterselie.
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele gerecht ( 6 porties ) : 2042 C, 163.3 g KH, 41.8 g E, 140.1 g Vet en 46.8 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 Portie : 340 C, 27.2 g KH, 7 g E, 23.4 g Vet en 7.8 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *