MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Banana-Energy-Cubes

Gebak Zoet & Hartig
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Er zijn zo veel verschillende recepten voor energy bars, maar deze heb ik verandert. Energy bars vind ik soms te groot, dus heb ik deze cubes ervan gemaakt, voor traktaties optimaal of met iets fruit erbij opgediend en klaar is de naar gerecht ;-) INGREDIËNTEN voor 36 cubes of 12 lange bars
  • 2 reep geworden Bananen ( 160 g )
  • 150 g Havervlokjes ( ik neem die glutenvrije bio havervlokjes van Rosie )
  • 160 g ongezouten ongeraden Walnoten ( of andere noten naar smaak )
  • 100 ml Agave Siroop of ander Zoetmiddel
  • 50 ml Walnootolie of ander plantaardig Olie
  • 1g Vanille Extract
  • 2 g Kaneel
  • 4 g Wijnsteenbakpoeder
  • 70 g Cranberries of andere gedroogde Bessen naar smaak
  • snuifje Zout
  • voor de garnering 80 g Pure Vegan Chocolade bij. Vivani 75 %

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 175 graden. Pureer de bananen  met de walnootolie en de agavesiroop goed doorelkaar. Hak de walnoten of andere noten in kleine fijne stukjes. Meng nu alles goed met elkaar. ( In anderen recepten lees ik vaak, eerst de natte ingrediënten met elkaar mengen, dan de droge ingrediënten met elkaar goed vermengen. En dan weer alles met elkaar...., dus deze stap overspring ik, als ik niet echt muffins, of cake bak ;-) Ik vermeng bij simple recepten gewoon alles met elkaar :-) Als alles goed met elkaar is gemengd, strijk de deeg ( die is best wel plakkerig ) op een vierkante ovenschaal of bakblik, die jij van te voeren hebt belegd met bakpapier, of jij neemt een silicone vorm  net als ik, 10 x 16 cm Bak deze ca. 35 minuten. En controleer met een sate stokje, of de deeg gar is. Als die klaar is, haal de bakblik uit de oven en snij alvast de vorm van de repen, of cubes aan, omdat het later moeilijker wordt, als de "cake" koud geworden is. Laat de chocolade au bain-marie smelten auf laag vuur. Giet de gesmolten chokolade over de "cake" en laat goed afkoelen. Nu kan jij de "cake" in repen snijden of in cubes of misschien in driehoeken :-) in ieder geval verandert dit niet de verrukkelijke goddelijke smaak van deze energy bars. Yummi :-) Voedingswaarde voor 36 cubes: 2790 C, 330.8 g KH, 36.8 g E, 148.9 g Vet en 15.6 g Vezel Voedingswaarde voor een cube: 77.5 C, 9.2 g KH, 1 g E, 4.1 g Vet e 0.4 g Vezel Tip: deze bars zijn in een luchtdichte blik voor 2 weken in de koelkast houdbaar, als ze het overleven :-) :-) :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten