Vitamine

Wat zijn Vitamine?

Vitamine zijn onmisbaar voor ons lichaam. Vitamines zorgen ervoor, dat wij goed kunnen functioneren. Er zijn 13 verschillende soorten vitamines, die wij uit onze voeding binnen halen. Ons menselijke lichaam is niet in staat, deze zelf aan te maken, met een uitzondering van Vitamin D en K. Elk Vitamin heeft zijn eigen functie.

Welke vitamine zijn er? en waar komen zij in voor?

Er zijn twee groepen van Vitamines, die in vet oplosbaar ( A, D, E en K ) en die in water oplosbaar ( C en B ) Vitamines. Als wij gevarieerd en kleurrijk eten, krijgen wij voldoende Vitamines binnen. Toch kan de ene of ander uit gezondheid redenen Vitamines te kort komen, maar er zijn tegenwoordig genoeg aanbidders van vitamine supplementen, die in apotheken, in winkelen net als bijvoorbeeld kruidvat, natuurvoeding winkelen en online shops te kopen zijn. Ook worden Veganisten naar gezegd, dat zij Vitamine te kort komen, toch dat is niet zo. De kunst liegt erin, dat jij gevarieerd eet, want de meeste Vitamines komen voor in groente, fruit, algen, zaden, noten, granen, peulvruchten, en gist.

Ik ben op internet op een paar mooie afbeeldingen tegen gekomen, die ik graag met jullie wil delen 🙂

(helaas weet ik niet, wie de ontwerper is, omdat deze afbeelding vaker voorkomt, en iedere keer met een ander homepage… sorry)

 

Bron: hier

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *