Vegan Omelet

Dit is een vegan naturel omelet basis recept, die jij naar jij eigen smaak kan veranderen aan ingrediënten. Jij kan het als ontbijt maar ook heel goed als lunch maaltijd eten. Ook kan jij dit recept nog opbouwen met champignons, of baby spinazie, of met uien, diverse verse kruiden ( bosui, peterselie, dille…) Smaken verschillen…. Jij kan het ook naturel houden en met diverse ingrediënten vullen… Denk hier aan tomaten, rucola, lente ui, verse platte peterselie, kiemen, avocado, olijven, tofu blokjes…… The sky is the limit 😉

INGREDIËNTEN

1 naturel omelet:

  • 180 g Zijden Tofu
  • 6 g Edelgistvlokken
  • 35 g Kikkererwten Meel
  • 10 ml Unsweeted Soja Melk
  • Snufje Kurkuma Poeder
  • Snufje Kala Namak
  • Zout & Peper naar Smaak
  • Snufje Uienpoeder
  • Snufje Knoflookpoeder
  • ( als jij van pittig houdt nog iets Chili Peper )
  • scheutje Olijfolie ( 5 ml )

 

BEREIDING

Laat de zijden tofu in een afgiet goed uitlekken. Doe nu alle ingrediënten in een blender en mix alles met elkaar tot een omelet deeg.

Verhit in een pan de olijfolie ( ik verdeel de olie met een keuken papier goed over de bodem van de pan. ) en giet de omelet deeg erin, verdeel goed over de hele bodem van de pan en zet een deksel erop.

Laat de omelet of een zacht vuutje goed bakken. Als de bovenkant van de omelet goed droog is en er zijn blaren te zien zijn, kan jij de deksel eraf halen, en de omelet even draaien.

Bak de omelet nog iets van de andere kant. Nu is de omelet klaar, om het op te dienen. Dien de omelet naar jouw eigen smaak en keuze . Hier is die van mij: Ik heb er iets honingtomaten, lente ui en rode biet kiemen ingedaan en met paar rode linzen-zeewier-balletjes opgemaakt.

 

EET SMAKELIJK!!! 

 

Voedingswaarde : 290 C, 24.2 g KH, 20.1 g E, 11.5 g Vet en 5 g Vezel

 

 

Schreibe einen Kommentar