MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Vegan Omelet

Ontbijt
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Dit is een vegan naturel omelet basis recept, die jij naar jij eigen smaak kan veranderen aan ingrediënten. Jij kan het als ontbijt maar ook heel goed als lunch maaltijd eten. Ook kan jij dit recept nog opbouwen met champignons, of baby spinazie, of met uien, diverse verse kruiden ( bosui, peterselie, dille...) Smaken verschillen.... Jij kan het ook naturel houden en met diverse ingrediënten vullen... Denk hier aan tomaten, rucola, lente ui, verse platte peterselie, kiemen, avocado, olijven, tofu blokjes...... The sky is the limit ;-)

INGREDIËNTEN

1 naturel omelet:
  • 180 g Zijden Tofu
  • 6 g Edelgistvlokken
  • 35 g Kikkererwten Meel
  • 10 ml Unsweeted Soja Melk
  • Snufje Kurkuma Poeder
  • Snufje Kala Namak
  • Zout & Peper naar Smaak
  • Snufje Uienpoeder
  • Snufje Knoflookpoeder
  • ( als jij van pittig houdt nog iets Chili Peper )
  • scheutje Olijfolie ( 5 ml )
 

BEREIDING

Laat de zijden tofu in een afgiet goed uitlekken. Doe nu alle ingrediënten in een blender en mix alles met elkaar tot een omelet deeg. img-5674.jpgimg-5675.jpg Verhit in een pan de olijfolie ( ik verdeel de olie met een keuken papier goed over de bodem van de pan. ) en giet de omelet deeg erin, verdeel goed over de hele bodem van de pan en zet een deksel erop. img-5676.jpgimg-5678.jpgimg-5679.jpg Laat de omelet of een zacht vuutje goed bakken. Als de bovenkant van de omelet goed droog is en er zijn blaren te zien zijn, kan jij de deksel eraf halen, en de omelet even draaien. Bak de omelet nog iets van de andere kant. Nu is de omelet klaar, om het op te dienen. Dien de omelet naar jouw eigen smaak en keuze . Hier is die van mij: Ik heb er iets honingtomaten, lente ui en rode biet kiemen ingedaan en met paar rode linzen-zeewier-balletjes opgemaakt.   img-5682.jpgimg-5685.jpg EET SMAKELIJK!!!    Voedingswaarde : 290 C, 24.2 g KH, 20.1 g E, 11.5 g Vet en 5 g Vezel    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten