Vegan Kokos Makronen

Ingrediënten

ca. 60 kleine of 30 grote makronen:

  • 160 g Coconut Butter of Spread  ( let op !!!! geen Kokosolie !!!! Ze lijken heel erg op elkaar… maar zijn toch niet het zelfde !!! Kokos Boter wordt puur van de kokos vlokken gemaakt, kokosolie wordt van de vrucht kokos uitgeperst en zo ontstaat kokosolie ) Ik heb mijn kokos boter op internet besteld
  • 100 g Agave Siroop of naar Smaak meer
  • 1 g Vanille Poeder
  •  150 g ongezoet Kokosrasp
  • snufje Zout
  • Ter deco : 60 – 70 g Vegan Puur Chokolade

BEREIDING

Smelt de kokos boter in een pan op een laag vuurtje en voeg de stroop, de vanille en de snufje zout erbij. Roer alles goed door elkaar.

Zet het vuurtje uit en neem de pannetje van het vuurtje en laat iets afkoelen. Roer nu de kokos vlokken erdoor en laat het geheel gedurende 60 minuten op kamertemperatuur opstijven.

Verwarm de bakoven op 155 Graden ( hete lucht oven ) en beleg een bakblik met bakpapier. Ik heb een klein ijs lepel ter hulp genomen, maar jij kan het ook gewoon met je handen uit het kokos mengsel kleine balletjes draaienen  op de bakpapier legen. Omdat de mengsel heel droog en zacht is, is het iets lastig, om mooie balletjes te draaien.

Doe de kokosmakronen in de bakoven en laat gedurende 8 – 10 minuten bakken. Let op, dat de kokos niet verbrandt, dit kan heel snel geburen.

Haal de makronen uit de bakoven en laat goed afkoelen.

Smelt de chocolade in een pan au bain-marie en besprenkel de makronen met de gesmolten chocolade en laat nu nog een keer goed afkoelen.

Jij kan de makronen zo serveren, maar omdat het mooi uitziet, kan jij dat net als ik het deed, de makronen apart in een papieren muffin vormpje opdienen.

EET SMAKKELIJK !!!

Voedingswaarde voor de hele bakblik makronen ( ik heb er 60 kleine makronen gemaakt ) : 2807 C,  117.6 g KH, 27.5 g E, 241.3 g Vet en 28.4 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 kokosnoot makroon  :  47 C, 2 g KH, 0.5 g E, 4 g Vet en 0.9 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *